Reklama

Reklama

Ponorka Nautilus

Země roku 2099 je pustá, vládne stanné právo. Veškeré zdroje jsou ve vojenské moci. Přežívají poslední zbytky civilizace. Vědec Noah Brin ale plánuje zachránit lidstvo a planetu tím, že by zabránil vzniku katastrofy pomocí stroje času. Země se rozpadá, protože v roce 1999 došlo k porušení jádra, vyslaná mise by měla této události zabránit a změnit tak historii. Jde o mix všelijakých motivů, od podmořských filmů jako je Hon na ponorku, přes cestování časem z neradostné budoucnosti a la Terminator po zápas s padouchy jako v Přepadení v Pacifiku. Zamíchejte, protřepejte, přidejte kapitána Nemo a máte Nautilus. Přes všechna žánrová klišé ale jde o jedno z lepších Béček. Hlavní postavou je žoldák a bezpečnostní poradce Jack Harris, který nemá nic radši než střelbu v každé situaci, a to na vše, co potká. Právě on je povolán do projektu Prometheus, který má napravit zemské jádro. Mnoho lidí je z projektu nervozních, výrobci energie, vlády třetího světa, ekoteroristé i Noah Brin v roce 2099. Film kolísá mezi slušnými podmořskými sekvencemi a částmi, které zřejmě kvůli výši rozpočtu vypadají jak vypůjčené z televizního seriálu šedesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film pôsobí ako taká tuctová dvojepizóda seriálu SeaQuest DSV. Posádka ponorky z postapo budúcnosti sa snaží dostať do minulosti a zabrániť príčinám, ktoré zničia svet. Je to blbé a strašne ukecané. Bavilo ma len zopár celkom dobrých bitiek v ktorých geroj Norton nakope zloduchom prdel a potom bola ešte celkom cool výbušná naháňačka v postapo budúcnosti. Ale tú vraj vykradli z iného filmu, tak kvôli tomu nedám druhú hviezdičku a úplne bude stačiť jedna. Žiadna sláva to nie je. Sklamali ma scény z ponorky. Exteriérové zábery vyzerajú jak keby veľké hovno ležalo na dne vane a interiérové sú očividne štúdiové kulisy v ktorých sa herci nakláňajú do strán, aby to bolo vzrúšo. No nebolo. 3/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V roce 2000 přišel do video-distribuce akční sci-fi snímek, který je ozvláštněn nevídanou věcí. Příběh je poskládán z motivů různých filmů, které vznikli po celé délce 90. let a které byli divácky velmi úspěšné. Je to vlastně taková filmová rekapitulace toho nejlepšího. Že z toho celkově bude dějově podivný mišmaš je víc než jasné, takže co se týče kvality, není jako obvykle o co stát. Uši trhající dialogy, nelogičnosti v ději, velmi levná výprava. A např. to, že se na chodbě budovy chlap se dvěma bouchačkama netrefí do druhého z dobrých deseti metrů je už do nebe volající. Ale co, jako zábavné akční video na nudný víkendový večer s přehledem postačí. ()

Reklama

numan 

všechny recenze uživatele

"Jdi, Noahu, jdi! Najdi ty mrchy, co tohle udělaly!" - "Časovou smyčku neodhadneš. Muselo se to přerušit kvůli nadměrným vibracím..." - "Máš matčinu slepou víru ve mně. Milovala riziko..." Krindy pindy, to je vskutku zásadní dílo, chybělo jen málo, abych se z něj pos*al. 7% za silikonové pysky neohrožené hrdinky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No docela průser. Film se mi líbil jen na začátku a potom až skoro na konci kdy se bojovalo na plošině. Všechno mezi tím byla jedna velká nuda u které jsem to několikrát skoro zabalil a šel spát. Nechápu jak může někdo utrácet peníze za takové ..... Herecké výkony většiny aktérů bych označil za přímo katastrofální a až na pár výjimek bych jim za odvedenou práci ani nezaplatil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Napad zajimavej zpracovani horsi souhlasim z tim ze zacatek a konec kdy se neco deje je v pohode bohuzel je to prolozeno az neumernym mnozstvim kecu a filozofie a do takovyho filmu se to proste nehodi zetka tohoto typu maji pobavit a ne predavat jakasi poselstvi nejvetsim kladem je tak urcite suveren Richard Norton ktery se tu z nikym nemaze kazdyho vyridi maximalne do 30 sekund rovnodennost nema sanci ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama