Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasadit druhý díl do prvního dílu byl nápad vskutku geniální (ale to já vlastně říkám u této série snad u všeho), a nejen proto, že snad nikdy předtím ani potom nedošlo u filmu k tak dokonalému propojení prvního a druhého dílu. Vynikajcí pokračování, které má opět výtečný scénář, zběsilé tempo, kulometnou kadenci zvratů, spoustu humoru, vynikající dvojku Fox-Lloyd, která jako Marty a br. Brown potkává sama sebe a stává se nejen svědkem, ale také aktivním účastníkem osudů svých minulých "já". Ve scénách z roku 1955 je navíc spousta momentů, které svým způsobem obohacují tytéž scény z prvního dílu, a navíc je tu závěr s geniální (už zase) pointou. Pro někoho možná film ztrácí body svou naivní vizí roku 2015, která se s realitou zcela míjí, já však tu očividně přestřelenou vizi považuji nejen za výborný vtip, ale vlastně i za součást příběhu a téma úvahy čím vlastně Marty s Brownem způsobili, že se naše realita roku 2015 změnila a neodpovídá té filmové. Zkrátka druhý Návrat do budoucnosti zůstává stále skvělou zábavou a klasikou žánru, pro mě klasikou patřící do zlatého fondu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu o cestování časem. Tentokrát se podívají 30 let do budoucnosti. Po návratu jim to starý Biff pěkně zavaří. Klasická ukázka toho, co by člověk udělal, kdyby se mohl vrátit do minulosti a kontaktovat své vlastní já. Samozřejmě se jim nakonec podaří vše napravit. Každopádně rok 2015 je za rok a létajících aut se asi v blízké době nedočkáme. :) "Haló, Mc Fyli!" :D ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám z celé série asi nejradši. Marty je tu fakt drsný frajer a létající skejt by si doma přál snad každý. Navíc Mártyho holka je opravdu kočka. ***Věděli jste, že: Režisér Robert Zemeckis ve své době rozšířil fámu, že létající skateboardy opravdu existují a že fungují na magnetický pohon. V příštích týdnech skejťáci z celé Ameriky zavařili telefoní linky firma Mattel, jejíž logo bylo v rámci producent placementu na skateboardech. V Mattelu záhy vzdali snahu vysvětlovat pravdu a volajícím tvrdili, že kvůli žalobě smějí rozjet produkci až roku 2015. No, třeba se máme na co těšit;) *** ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Ve filmovém roce 2015 dává Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd) Martymu (Michael J. Fox) 50 dolarů, aby si koupil třeba Pepsi. Jedná se o ironickou narážku na rostoucí cenu Pepsi. Když nastal reálný rok 2015, výrobce limonád přišel s limitovanou edicí Pepsi Back to the Future, přičemž jedna lahev vyšla na 20 $ (přibližně 500 korun). (FTP)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama