Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomuto dílu měl ještě dodat? Snad jen fakt, že v jednoduchosti je krása. Někdy by nebylo na škodu se toho držet. Jednoduchost, která dělala první díl vyjímečným byla nahrazena zbytečnou komplikovaností. Přesto i tady se bylo na co dívat. Prakticky zkopírovaný scénář z jedničky, ale co je kvalitní není potřeba měnit. Slabší * * *. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž, jako první díl, s klady i zápory. Zemeckis je neuvěřitelně hravý a v detailech diváka tlačí do sedačky. Stále ale chybí něco, co by mě chytlo za pačesy, strhlo a pustilo až s polovinou vlasů na konci filmu. Výrazně zlobí CGI, kterým věk skutečně nepomohl... Závěrečný cliffhanger je ale opět nářezový.... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý možno ešte prekonáva jednotku, ale je o tom ťažko hovoriť, keďže sú to dva absolútne rozdielne filmy. Na prvé pozeranie je dvojka oveľa lepšia - rýchlejšia, udernejšia, komplikovanejšia a skvelo premyslená. Lenže pri opakovanom pozeraní už tie zvraty poznáte a tam vyhráva jednotka. Treba poznamenať, že druhý Návrat už nie je komédiou. Je to hlavne sci fi dobrodružná oddychovka. Premyslená do bodky a v mnohých fázach fascinujúca - je tam veľa scén, kde som si hovoril, ako to len tvorcovia nakrútili. Herci sú opäť vynikajúci, akurát z castingu vypadli Crispin Glover a Claudia Wells, čo je síce škoda, ale v konečnom dôsledku to nijak nezaváži. Dvojka je na rovnako geniálnej úrovni ako jednotka. 80s rulez. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V hotelovém apartmá je Biff Tannen (Thomas F. Wilson) hrubý na Lorraine (Lea Thompson) a strčí do ní až upadne na zem. Martyho matka nejprve nemá žádnou obuv, ale v dalším střihu je najednou obutá. (Shadowrat)
  • Claudia Wells, Martyho přítelkyně Jennifer, filmařům poněkud zkomplikovala život. Rozhodla se ukončit kariéru, takže tuto postavu režisér Robert Zemeckis musel přeobsadit (Elisabeth Shue). Navíc bylo potřeba kompletně a velmi pečlivě přetočit závěrečný obraz prvního dílu, neboť je zároveň prvním obrazem dílu druhého. (curfew77)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama