Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dvojky bohužel doplácí na několik nevýhod. Jednak tady chybí to prvotní nadšení. Taky chybí nosné vtipné momenty jako v jedničce, které jsou jednoduché (potkat vlastní rodiče), ale fungují. Dvojka už tenhle typ vtipu použít nemůže, tak posune děj o kus dál. Tzn. k dalším, z jedničky dobře známým postavám + stejná kostra scén, jen s drobnými obměnami. Stále velmi inteligentní a zábavná podívaná, maskič Lloyd, sympoš Fox a nechutnej master of universe Biff. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie pokračovanie, aj keď nie o moc, ale z pohľadu našej generácie zaujímavý výlet do našej doby a roku 2015, čo trochu "sklame", pretože nemáme v bundách zabudované sušičky, lietajúce skateboardy ani autá na nebi, aj keď lietajúce autá už prišly. (kto by kedy povedal, že s ním prídu práve Slováci) ) . Príbehovo pestré a divoké a dejová linka s Biffom a jeho ukradnutým Almanachom 1950-2000 je výborná. Návrat do 50-tych rokov opäť potešil. 80%. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie absolutně vyžaduje čerstvou znalost prvního dílu... Bez této znalosti se jedná o průměrné navázání na taškařice z part one. S touto znalostí se v druhé půli filmu v roce 1955 otevírá naprosto geniální časová schizofreniie, zmítající se v agónii mezi událostmi roku 1955, modifikovanými událostmi roku 1955 z prvního dílu a modifikací těchto modifikovaných událostího dílu v intencích dílu druhého. Lahůdka pro naratology, filozofy, teoretiky časových paradoxů i teorie relativity. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojka je scenáristicky o čosi odvážnejšia a práve to mi zalepilo náplať mierneho sklamania z ničoho 'až tak' inovatívneho. Zamotanosti je viac než dosť a otvárajú sa nové možnosti. Navyše aj postava Martyho v úlohe Michaela J.Foxa sa dočkala hutnejšieho, takmer akčnejšieho rázu a hneď som bol spokojnejší. 85%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomuto dílu měl ještě dodat? Snad jen fakt, že v jednoduchosti je krása. Někdy by nebylo na škodu se toho držet. Jednoduchost, která dělala první díl vyjímečným byla nahrazena zbytečnou komplikovaností. Přesto i tady se bylo na co dívat. Prakticky zkopírovaný scénář z jedničky, ale co je kvalitní není potřeba měnit. Slabší * * *. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V niektorých záberoch, kde je možné vidieť DeLorean z diaľky, nebolo použité skutočné vozidlo, ale iba model vo veľkosti 1:15. Jednalo sa však iba o scény, ktoré sa kompletne natáčali pred modrým pozadím. (m.a.t.o.)
  • Boty s automatickým zavazováním (Power Laces), které Marty McFly (Michael J. Fox) nosí ve filmu v roce 2015, se poprvé objevili na trhu pod názvem "Nike MAG" v limitované edici (1 510 párů) dne 8. září 2011, ovšem ještě bez Power Laces. V roce 2016 se pak vrátili do prodeje, opět v limitované edici (89 párů) již s touto technologií, jíž si firma Nike nechala v roce 2014 patentovat. (terraxCZ)
  • Vo filmovom roku 2015 sa uvádza, že baseballový tím Chicago Cubs zvíťazil vo World Series. Víťazstvo chicagského tímu tvorcovia snímky takmer skutočne trafili. Chicago Cubs totiž vo World Series v skutočnosti zvíťazili o rok neskôr - v roku 2016. Išlo o ich prvé víťazstvo vo World Series od roku 1908. (GTS_PUNK)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama