Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vše zapadá do sebe jako puzzle. Od prvního k poslednímu. Zemeckis si tohle vzal do hlavy, protože když člověk vkládá poslední dílek do skládačky. Rozbuší se mu srdce a je nadšenej. Stejně jako divák při sledování tohoto snímku. Divoký západ byl výborný nápad a ještě větší nápad byl do toho dát moderní dobu (sniperka, Clint Eastwood atd.). Menší lovestory, která způsobuje větší problémy, tak jak to bývá. A závěr s vlakem vás udrží v Hitchcookvském napětí. :o) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se k mé radosti navrátil k prvnímu, myslím tím co se humoru a pohodovosti týče. Westernové prostředí bylo výborně využito, hlavně filmová pocta Clintu Eastwoodovi se moc podařila (stejně tak vtipná vsuvka s Jacksonovým moonwalkem). Jinak film formou i obsahem navazuje na předchozí 2 díly, z nichž obou si bere to lepší. Dojemný konec potěší a já tvůrcům moc děkuju za výborný zážitek u sledování této trilogie. ""Jak jsem řekl. Odprásknu tě zejtra!" - "Zejtra chceme vyloupit v Pine City banku." - "Co v pondělí? Děláme něco v pondělí?"- "Pondělí je volný. Můžeš ho zabít." ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Westernová Trojka představuje více než důstojnou rozlučku. Točila se společně s dvojkou a Zemeckis musel přebíhat mezi natáčeními. Na filmu jsem nepostřehl, že by si vybral nějakou slabší chvilku. Trojka na cestování časem je opět podobně skromná jako Jednička. McFly si na divokém západě nemůže zvolit lepší jméno než Clint Eastwood. Zápletka se tentokráte více zaměřuje na Doktora, který se zamiluje a nebýt nebezpečí, které mu hrozí, klidně by zůstal v minulosti navěky. Během jednoho týdne jsem sérii sjel a musím konstatovat, že společně s Indiana Jonesem, jde o nejlepší dobrodružnou trilogii a doufám že se v budoucnu najde někdo schopný kdo se pokusí tuto značku zase oživit. Tyto hrátky s časem dokáží rozehrát skvělou zábavu. 90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Naši hrdinové se dostávají na divoký Západ a dobrodružství vrcholí. Je až s podivem, že ani ve třetím díle tvůrcům nedošly nápady a invence. Michael J.Fox s Christopherem Lloydem jsou opět neodolatelní, tentokrát k nim přibyla navíc i Mary Steenburgenová. Velmi mě potěšily různé odkazy na legendární westerny a neuvěřitelně napínavá scéna na vlaku. Na závěr jsem měl sice příjemný pocit, že všechno dobře dopadlo, ovšem na druhou stranu mi bylo líto, že je konec. Říká se ale, že v nejlepším se má přestat a Robert Zemeckis se svojí partou to dodrželi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa mi často, aby som hodnotil filmovú trilógiu od začiatku až do konca plným počtom. Ale u Návratom do budúcnosti to jednoducho nejde inak. Od prvého až po tretí diel sú to všetko prvotriedne filmy. Najlepšie vo svojom žánri. Marty a Emmet nemajú chybu a predvádzajú v celej trilógií skvelé výkony. Neviem, či je pre mňa tretí diel najlepší. Aj keď je to už divoký západ, Robert Zemeckis to spracoval tak bravúrne, že ma to nemohlo inak ako nadchnúť. Chýbali mi však skvelé 50te roky. Tie sú v predchádzajúcich dieloch nezabudnuteľné. Hlavne v prvom to spoznávanie budúcnosti. Opäť teda za 5*. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Poté, co se Marty (Michael J. Fox) převleče do „kovbojského“ a odkazuje na Clinta Eastwooda, visí hned vedle něj plakát k filmu Pomsta netvora z roku 1955, kde si Clint odbil jednu ze svých prvních rolí na plátně. (Zdroj: ČSFD)
  • Marty (Michael J. Fox) nacvičuje před zrcadlem tasení zbraně a říká: „To mluvíš se mnou?“ – jde o odkaz na kultovní scénu z filmu Taxikář (1976). (Aere)
  • Film mal v USA premiéru 25. mája 1990, teda presne v deň 39. narodenín scenáristu Boba Galea. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama