Reklama

Reklama

Vzývání mého bratra démona

(festivalový název)
  • USA Invocation of My Demon Brother
Krátkometrážní / Horor / Experimentální
USA, 1969, 12 min

Obsahy(1)

Mocnosti podsvětí se shromažďují k půlnoční mši, aby vyvolaly Lucifera. Autorem halucinačního hudebního doprovodu je Mick Jagger. Anger tento svůj film popsal jako „útok na smysly“. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Pafl 

všechny recenze uživatele

Krátký experimentální film, popis jakéhosi rituálu, k jehož vykonání je třeba hodně symbolů - lebky, pavouci, svastiky, kruhy, kosočtverce a geometrické tvary obecně - a hodně více či méně nahých účastníků, z nichž někteří mají medvědí hlavy, jiní hrají na klarinet a třetí zase patří císaři. 12 minut zaujme i bez drog, déle už by to asi nešlo. Soundtrack Mick Jagger. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další naprostá šílenost, tentokrát ozdobená účastí Micka Jaggera. Co se týká jeho hereckého výkonu, tak v Angerově filmech se sotva pozná dobrý či špatný herec (otatně tehdejší Rolling Stones v tom hráli snad všichni), ohledně jím složené hudby, by mě zajímalo, na jakých drogách zrovna jel. K filmu se to hodí, ale na poslech je to dost hrůza. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kenneth Anger byl pro mne ještě do nedávna velkou neznámou a po zhlédnutí tohoto opravdu netradičního shortu, jsem mu přišel i docela na chuť. Chaotické obrazce, démonický – lehce okultní námět, hypnotizující motivy, povedený střih a především dobrá hudba z dílny Micka Jaggera udělali své. Vyšel z toho opravdu vydařený mišmaš, který ovšem není pro každého. Ve své době se zřejmě velké divácké přízně nedočkal a to i díky hákovým křížům a (místy) homosexuální mu podtextu. Osobně mě nejvíc zaujalo kouření z lebky. Je potřeba vypnout mozkové závity a nechat se unášet na vlně šíleného okultního rituálu – jenom tak si tento kraťas dokáže člověk užít… ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mačka hodená do ohňa. Odhalení buzíci, vystavujúci v zlenivelej póze na obdiv svoje telá a údy. Albín s tyčou prikladanou k tvári. Prižmurujúce sa oči. Pálenie kníh. Dýky ako znamenia obetí. Vojaci vystupujúci z vrtuľníka. Satanistická omša v znamení nacistických symbolov. Kolujúca, marihuanou naplnená, fajka v tvare lebky ( vraj ide o reálnu lebku zavraždeného dievčaťa zmenšenej špeciálnym chemickým postupom). Vytetovaní pavúci na koži. Hell´s Angel´s. Popkultúrne kontroverzie zastupujú vo filme účinkujúci spevák Mick Jagger z Rolling Stones, či pápež satanistickej cirkvi Anton Szandor LaVey. Skladačka niekoľkosekundových záberov so snahou oslobodiť myseľ diváka od akéhokoľvek náznaku logiky, či postupnosti a zamerať ho na okultné dvojča skrývajúce sa v každom z nás. Napomôcť má pracujúce podvedomie, v ktorom sa poskladá magický rituál, vo filme (na rozdiel od skoršieho Scorpio Rising) chaoticky porozhadzovaný. Obrazovú hatlaninu sprevádza po celý čas znepokojivá znelka, zložená Mickom Jaggerom špeciálne pre tento film. Ide o monotónne sa opakujúcu syntetizátorovú slučku, pripomínajúcu pokazený automatický lis na noviny. Tento zvuk je je ojedinele prerušený streľbou, či výkrikom. Pôsobivé a samožerské homosexuálne obsesívne démonické šialenstvo. Zvláštna pôsobivosť filmu má prinútiť si zážitok s odstupom času zopakovať. A vyvolať na svet démona. (22. 6. 2006) Poznámka: Upozorňujem, že dnes (2018) je na youtube film v sprievode inej hudby, aká bola pôvodne Mickom Jaggerom k filmu zložená. Podľa režiséra film v sprievode inej hudby stráca silu, rituál vyvolania démona je výrazne oslabený. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Normální dobová demence. Zmatek tvářící se jako sofistikovaná konstrukce symbolů...pche-ani hovno... Jaggerův"Sound" mluví za vše... Úplně vidím ty intelektuály jak u tohodle tiše sedí v temné místnosti na barevných polštářcích v mlze ganji a potom vášnivě debatují o úžasném duchovním, magickém a psychedelickém zážitku-pchechechééé-prosímvás, dejte mi svátek.. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama