Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Vaše zápěstí je zlomené na třech místech, máte 2 vykloubené obratle, které vyčnívají skrz kůži, tělesná teplota je pod 25 stupňů a vaše srdce nebije. To není dobré znamení." Dva roky předtím, než Robert Zemeckis objevil svou slabost pro mentálně retardované a natočil Forresta Gumpa, vyblbnul se na téhle černohumorné, nebojím se říci hororové, komedii. Herci obsazení proti svým obvyklým typům doslova čarují a skrz mrtvolný make-up je ani nelze poznat. Atmosféra je díky záměrně přestylizované výpravě a nervní hudbě překvapivě mrazivá a výborně doplňuje jednoduchý, ale opravdu velmi vtipný děj. Sarkastické prupovídky v kombinaci s vizuálními hrátkami zkrátka dokáží pořádně podráždit bránici, každý ale kouzlu filmu nepodlehne, ale i to je znak výjimečné komedie. Sempre Viva! P.S. V uzemňující roličce lékaře se objevil oscarový režisér Sydney Pollack. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie s Brucem Willisem a dvěma legendárními herečkami. Je tu důraz na režii a různé filmařské triky, které asi ve své době pořádně ohromovaly diváky (a dodnes vypadají velice dobře). Trochu jsem se bál, jak Bruce zvládne komediální roli, ale za mě se jí zhostil velmi dobře. Prostě nějak využívá svého charismatu, jen tentokrát není drsný akční hrdina, ale uťáplý manžílek. Pomalu se rozplétající příběh s hororovými prvky má dobrý námět, ale v druhé půlce ztrácí dech. Příjemný úlet. (6/10) ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Smrt ji opravdu sluší, filmové zpracování přelomu let 80. a 9é. minulého století už trochu méně. S filmy z této doby mám často problém, že těžko zkousnu vizuální i audio stránku věci, přestože se mi námět líbí mnohdy mnohem více, než leckterý současník, jež je vymazlený do posledního pixelu. Můj oblíbený Bruce Willis si zde hraje uťápnutého manžílka se zálibou v alkoholu a chloroformu, ale v průběhu i on vystřízliví a i nějakou tu akční honičku bude muset absolvovat. Jak děj postupoval, bavil jsem se čím dál víc - čím více absurdní divadlo na mě rozehráli, tím více jsem si lebedil. Kdybych si přesto z tohohle filmu nic jiného neodnesl, vím, že vstupovat mezi dvě ženské se nevyplácí, člověk by to také nemusel přežít, až se spojí proti němu. Určitě musím ale říct vám všem, kteří jste nikdy neviděli klasiku let devadesátých, nebraňte se jí - možná není tak barevná, ale litovat nebudete určitě. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je experimentátor co se týče triků a jejich možností a díky tomu nám naserviroval tuhle vyloženou lahůdku, která ještě v současnosti ohromuje právě trikovou úrovní (stejně jako BTTF, Falešná hra s Králíkem Rogerem, Forrest Gump). Příběh samotný je pak naposto jednoduchý, snad až přizpůsobený trikařům, aby mohli ukázat svá kouzla. Vznikla tak megahvězdně obsazená bizarní taškařice se záhrobním nádechem jak od Burtona, která stále dokola baví! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Už TO vstalo?" "Ano, pane. TO je zrovna v koupelně". Já vím, proč se na tuhle komedii pokaždé tak těším. Bruce je v roli chirurga, jenž ve své profesní kariéře klesnul tak hluboko, že hlouběji to snad už nejde, excelentní. Je nucen místo operačního sálu využívat prostory krematoria a musí zvládnout dvě krásné, ale už věku podléhající ženy. Ani jedna se nesmíří s přibývajícími léty a tak upíší své duše ďáblici s překrásným náhrdelníkem místo topu. Meryl Streep je skvělá v každé své roli a Bruce? U něj jsem ráda, že ho vidím hrát i v takovém střeštěném, černočerném a humorném hororu. Goldie jsem na chuť nikdy moc nepřišla, avšak musím uznat, že jí tahle komediální role sedla jak poklice na hrnec. Film vám jednoduše na rtech vykouzlí úsměv ať chcete nebo ne a z některých hlášek půjdete pod gauč jako já. No, a když to tak pozoruju, tak jsem vděčná za svou smrtelnost i za své vrásky a šedivý vlas neboť být pak jak cibule s odlupujícími se lístky a dávat si velkého majzla na prudké schody ... to ne ;-) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Meryl Streep (Madeline) nebyla nadšená z toho, že se film silně spoléhá na vizuální efekty. Natáčení filmu přirovnala k návštěvě u zubaře a prohlásila, že tento film je její první a zároveň poslední projekt s vizuálními efekty. Nakonec nebyl. (jezurka42)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 149 mil. (NIRO)
  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama