Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (504)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé, poměrně originální s kvalitním hereckým obsazením a na svou dobu to má výborné vizuální efekty. Ještě teď si pamatuju, když jsem byla jako malá na rodinné dovolené, tak tam tenhle film běžel a já se dívala na začátek, výsledek toho byl, že jsem pak v noci nemohla spát. Teď už se tomu jen směju. 4* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neumím si ani představit, co by se stalo, kdyby takový elixír mládí skutečně existoval. Ženy by zřejmě začaly šílet a chtěly by se k němu za každou cenu dostat, muži by asi hodně přemýšleli, než by ho vypili. Takže v tomhle směru si myslím, že film vypovídá o mužském a ženském myšlení naprosto správně. Ale musím uznat, že se zde jedná o velmi zajímavý nápad, nechat dvě hlavní hrdinky vypít lektvar mládí, potom je nechat zemřít a zase oživit, jednu se zlomenými krčními obratli, druhou s ohromnou dírou v žaludku. Byla to zábava, bylo to zajímavé a docela mě to pobavilo. Ovšem tohle se děje až ve druhé polovině filmu, bohužel to, co této záživné a zajímavé části předcházelo nebylo nic extra a skutečně než jedna z hlavních hrdinek umřela a zase ožila, tak jsem se u toho docela nudil a příliš mě to nebavilo. Co se týče hereckých výkonů, tak tam je to hodně dobré, Goldie Hawn i Meryl Streep hrají hodně dobře a solidně je doplňuje Bruce Willis, takže v tomto ohledu je film na jedničku. Celkově bych to viděl na nadprůměrný film, jenže nemohu bohužel zapomenout na nudnou a nezajímavou první polovinu, která filmu docela ublížila, takže z nadprůměrného filmu se stal film průměrný, který má sice dobrý nápad a zajímavý konec, ale hodně pomalý a nezáživný rozjezd. Proto tedy nakonec uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zemeckis je experimentátor co se týče triků a jejich možností a díky tomu nám naserviroval tuhle vyloženou lahůdku, která ještě v současnosti ohromuje právě trikovou úrovní (stejně jako BTTF, Falešná hra s Králíkem Rogerem, Forrest Gump). Příběh samotný je pak naposto jednoduchý, snad až přizpůsobený trikařům, aby mohli ukázat svá kouzla. Vznikla tak megahvězdně obsazená bizarní taškařice se záhrobním nádechem jak od Burtona, která stále dokola baví! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní... u řady komedií i jiných "žánrovek" z dob 60./ 70. let mám pocit, že pořád dokážou skvěle fungovat. Smrt jí sluší je daleko mladšího ročníku (1992) a připadá mi, že za necelých 30 let tahle bláznivě černá podívaná neskutečně zestárla. Jestli tedy vůbec ve své době naplno fungovala. S takovým hvězdným obsazením a podle všeho v netypických rolích snad ano. Pár momentů, zejména řádění pana doktůrka coby malíře na zámku, mi občas mírně pozvedlo koutky úst, chápu i myšlenku vystřelit si ze stárnoucích hvězd, které nemohou rozdýchat coby jedinou vrásku na těle. Celkově jsem se ale navzdory všem kladům na čele s téměř dokonalými triky bavil spíše průměrně a občas i nudil. Po tom pěkném "broadwayském" výstupu Meryl Streep v úvodu jsem čekal víc. Bez toho brakově laděného hororového kabátiku navíc bych se asi taky obešel... 55% (Horror Challenge Tour) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Lektvar je ve filmu vyobrazen jako růžová éterická esence. V původním scénáři byl však popsaný jako hustá šedá rtuťovitá tekutina. (jezurka42)
  • Při souboji s lopatami je v pozadí na zdi vidět obraz s Meryl Streep (Madeline), který je rozdělen na čtyři různé pole s různými barevnými pozadími se stejným portrétem. Jde o variaci na slavný obraz Marilyn Monroe od Andyho Warhola. Obě tyto osobnosti je možné na okamžik spatřit vedle sebe ve scéně na večírku živých mrtvých. Ztvárnili je Stéphanie Anderson a Bob Swain. (Mydlivoj)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama