Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Vaše zápěstí je zlomené na třech místech, máte 2 vykloubené obratle, které vyčnívají skrz kůži, tělesná teplota je pod 25 stupňů a vaše srdce nebije. To není dobré znamení." Dva roky předtím, než Robert Zemeckis objevil svou slabost pro mentálně retardované a natočil Forresta Gumpa, vyblbnul se na téhle černohumorné, nebojím se říci hororové, komedii. Herci obsazení proti svým obvyklým typům doslova čarují a skrz mrtvolný make-up je ani nelze poznat. Atmosféra je díky záměrně přestylizované výpravě a nervní hudbě překvapivě mrazivá a výborně doplňuje jednoduchý, ale opravdu velmi vtipný děj. Sarkastické prupovídky v kombinaci s vizuálními hrátkami zkrátka dokáží pořádně podráždit bránici, každý ale kouzlu filmu nepodlehne, ale i to je znak výjimečné komedie. Sempre Viva! P.S. V uzemňující roličce lékaře se objevil oscarový režisér Sydney Pollack. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neumím si ani představit, co by se stalo, kdyby takový elixír mládí skutečně existoval. Ženy by zřejmě začaly šílet a chtěly by se k němu za každou cenu dostat, muži by asi hodně přemýšleli, než by ho vypili. Takže v tomhle směru si myslím, že film vypovídá o mužském a ženském myšlení naprosto správně. Ale musím uznat, že se zde jedná o velmi zajímavý nápad, nechat dvě hlavní hrdinky vypít lektvar mládí, potom je nechat zemřít a zase oživit, jednu se zlomenými krčními obratli, druhou s ohromnou dírou v žaludku. Byla to zábava, bylo to zajímavé a docela mě to pobavilo. Ovšem tohle se děje až ve druhé polovině filmu, bohužel to, co této záživné a zajímavé části předcházelo nebylo nic extra a skutečně než jedna z hlavních hrdinek umřela a zase ožila, tak jsem se u toho docela nudil a příliš mě to nebavilo. Co se týče hereckých výkonů, tak tam je to hodně dobré, Goldie Hawn i Meryl Streep hrají hodně dobře a solidně je doplňuje Bruce Willis, takže v tomto ohledu je film na jedničku. Celkově bych to viděl na nadprůměrný film, jenže nemohu bohužel zapomenout na nudnou a nezajímavou první polovinu, která filmu docela ublížila, takže z nadprůměrného filmu se stal film průměrný, který má sice dobrý nápad a zajímavý konec, ale hodně pomalý a nezáživný rozjezd. Proto tedy nakonec uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title - Alan Silvestri ,2. Me ,3. Woman on the Verge ,4. Lisle ,5. Touch of Magic ,6. Now, a Warning ,7. Sempre Viva ,8. Another Drunk Driver ,9. Hurry Up, You Wimp ,10. It's Alive ,11. Helen Spies ,12. Another Micracle ,13. I'll Be Upstairs ,14. Loving You ,15. I'd Rather Die ,16. End Credits , ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zemeckis intelektuálně na výši. Dokonale svým filmařským rukopisem trefil ústup klasického Hollywoodu a nástup moderních a dravých devadesátek, aka továrny na sny a peníze. Podařilo se to jak filmařsky (revoluční triky, tempo vypravování), tak i dějově (spousta kousavých satirických narážek a podtónů). Místy je však tahle taškařice extrémně hodně přepálená a ukřičená, resp. tak trochu mimo realitu. Takže i když je tam těch životních tezí docela dost, je problém si je pod tím vším make-upem a samoúčelným křikem mnohdy řádně vychutnat. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tvůrci vytvořili speciální pneumatickou podprsenku, která se měla naplnit vzduchem a vytvořit dojem, že ňadra Meryl Streep (Madeline) mládnou a zpevňují se poté, co vypila elixír. Trik však nevypadal dostatečně realisticky, a tak se musela za Streep postavit její kostymérka, která mimo záběr posouvala hereččina ňadra do požadované výšky a polohy. (GASTON73)
  • Když Meryl Streep (Madeline) a Goldie Hawn (Helen) nevyšly společné plány na natočení filmu Thelma a Louise (1991) z důvodu těhotenství Streep, přijaly nabídku na tento film. Streep původně šla do projektu s představou, že afektovanou herečku Madeline bude hrát Goldie Hawn a ona si střihne roli zahořklé spisovatelky Helen. Studio však chtělo zaujmout obsazením herců proti jejich obvyklým typům postav a herečky tak hrají opačné role. (kenny.h)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama