Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Nin 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie s Brucem Willisem a dvěma legendárními herečkami. Je tu důraz na režii a různé filmařské triky, které asi ve své době pořádně ohromovaly diváky (a dodnes vypadají velice dobře). Trochu jsem se bál, jak Bruce zvládne komediální roli, ale za mě se jí zhostil velmi dobře. Prostě nějak využívá svého charismatu, jen tentokrát není drsný akční hrdina, ale uťáplý manžílek. Pomalu se rozplétající příběh s hororovými prvky má dobrý námět, ale v druhé půlce ztrácí dech. Příjemný úlet. (6/10) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne vše tu vlivem slabšího scénáře úplně dobře funguje, ale Robert Zemeckis je natolik dobrý režisér, že tenhle film svou invenční a originální režií vytáhl ze dna triviálnosti a povýšil ho na film, který stojí za vidění. O pozornost se hlásí na svoji dobu revoluční triky a herecká trojice Meryl Streep, Bruce Willis a Goldie Hawn. Neobvyklý závěr je pak varovným ukazováčkem pro všechny ženy, potažmo muže, kteří nejsou spokojení sami se sebou a neustále se musí zkrášlovat. 60% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Černohumorně trhlá, bizarní komedie, ve které se ubohý Bruce Willis ocitne mezi kladivem (ex-manželka Goldie Hawn) a kovadlinou (manželka Meryl Streep). Zvolí, stejně jako ony, věčné mládí a nesmrtelnost? Spousta na svou dobu špičkových triků, dobré herecké výkony a sem tam vtipný frk - vidět to o 15 let dříve, možná by mi to ke štěstí stačilo. Ani dnes nejsem vyloženě nespokojená, pobavilo mě to víc než "Addams Family", ale že bych se celou stopáž válela smíchy, to ani ne. Docela fajn film, větší pochvalu ze sebe nevyperspiruji. 65% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Tvůrci speciálních efektů dlouze řešili s režisérem, jak by měla vypadat díra v břiše Goldie Hawn (Helen). Nechtěli, aby z rány kapala krev či aby byly vidět vnitřnosti, protože by to znemožnilo přístupnost filmu pro mladší publikum. Nakonec se rozhodli, že průstřel bude vypadat jako propálená díra s ohořelými okraji a postavu Helen nechali vykrvácet v jezírku, do něhož dopadla. (Dixieboy)
  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama