Reklama

Reklama

Dobrodružství v Ontáriu

(TV film)
  • Francie Bas de cuir (více)
Francie / Západní Německo / Rumunsko / Rakousko, 1968, 88 min

Obsahy(1)

Televizní film z čtyřdílné série „Lederstrumpf-Erzählungen“ nese původní německý název „Das Fort am Biberfluss“ (Pevnost na Bobří řece); u nás byl uváděn pod názvem „Dobrodružství v Ontáriu“. Je v pořadí třetí částí. Byl natočen na motivy románu Jamese Fenimora Coopera „Stopař“. Nat Bumppo, alias Sokolí oko (Hellmut Lange) a Čingačkůk (Pierre Massimi) působí na straně anglické armády. Pomáhají také osvobodit slečnu Mabel (Juliette Villardová), dceru velitele pevnosti majora Dunhama (Daniel Crohem), ze zajetí Siouxů. Dobrodružným příběhem se prolíná láska Mabel a poručíka Jaspera (Christian Duraoc). Siouxové útočí na pevnost na Bobří řece... (Mariin)

(více)

Recenze (5)

indiano 

všechny recenze uživatele

.. výprava velkolepá,výkony mizerné indiáni ako šašovia z maškarného plesu, amatérske výkony... indiáni mali dpkonca pušky Mauser na náboje, ktoré sa vyrábalo až o 150 rokov po kresadlových zbraniach,,, keby to režíroval Reinl a dal na široké plátno - klobúk dolu!! ale ako som už uviedol v minulých častiach... krásna spomienka na detstvo...... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další francouzská cooperovka, která má standardní úroveň tzv. lepšího průměru. Považuji tyto filmy za lepší než východněmecké indiánky i nejeden americký (a ovšem i italský) western. Hrdinové Nat Bumppo a Čingačkůk v tomto díle bojují na straně Britů. Pěkné scény boje mezi vojáky a Siouxy na zamrzlém jezeře. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Porovnatelné s tými lepšími "mitičovkami". Síce už nie tak záživné ako Lovec jeleňov, ale stále celkom dobrodružné. Zaujímavý je boj Siuxov na ľade. Hudba je zasa dosť podpriemerná, rovnako ako niektoré logické postupy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Keď hlavné trio podnikne útok na tábor Siouxov, ich palebná sila je na dobu a typ zbraní, ktoré majú, extrémne vysoká. Pri dobe, ktorú „predovkám“ totiž zaberie nabíjanie, by padalo oveľa menej výstrelov. Ironickým vysvetlením je fakt, že ako hlavní hrdinovia, tak Indiáni, majú v niektorých záberoch moderné opakovačky, ktoré sa dajú rozpoznať podľa páky na záveri, a ktoré sa v niektorých záberoch zmenia späť na historické predovky. Samozrejme, takéto zbrane neexistovali ešte nejakých 100 rokov po dobe, v ktorej sa príbeh odohráva. (ČSFD)

Reklama

Reklama