Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka nejprodávanějších románů Joan Wilderová žije jen svými romány a velice osaměle. Její vydavatelkou a zároveň kamarádkou je Gloria, která se jí neustále snaží dohazovat muže. Joanina sestra Elaine odjela se svým mužem Eduardem do Columbie, ale jeho tam zabili a Elaine se chystá zpět. Joaně přijde mezitím od Eduarda domů balíček, ale ona ho neotevře. Pak jí ale zavolá Elain, aby balíček přivezla do Columbie: říká, že ji unesli, a když onen balíček nedostanou, tak ji zabijí. Joan najde v balíčku mapu, ale nemá ani ponětí, kde Columbie je. Přesto se na cestu vydá...  V Columbii se snaží najít autobus jedoucí do Cartageny. Pomůže jí jeden muž, ale schválně ji posadí na jiný autobus. Autobus cestou havaruje a všichni cestující jdou dál pěšky. Jen muž Zolo, který jí poradil, zůstává a tvrdí, že další autobus přijede, aby nikam nechodila. Když zůstanou sami, Zolo s namířenou zbraní chce od Joany kabelku, v níž má mapu na záchranu sestry. Naštěstí se objeví Jack Colton, který Joanu zachrání. Ona ho pak přemluví, aby jí za finanční odměnu pomohl dostat se k telefonu. Únosce Ira mezitím hlídá Elain a Ralph měl za úkol sledovat Joan z letiště, ale protože nasedla na jiný autobus, ztratil ji z dohledu. Když za ní jede autem zastaví ho policista Zolo a odveze ho do kasáren, kde má své muže. Zolo sebere vojáky a jdou po stopách Joany a Jacka. Když je dostihnou, střílejí po nich. Jack nechápe proč, ale je mu jasné, že ptát se by bylo zbytečné. Vojáky nakonec setřesou. V džungli pak najdou havarované letadlo, v němž chtějí přenocovat. Joan konečně objasní Jackovi celou situaci s mapou. Druhý den se dostanou do vesnice, kde žijí pašeráci drog pod vedením Juana a usedlíci je nasměrují do jeho sídla. Juan je nejdřív chce rychle vypakovat, ale když pozná Joan, radostně ji uvítá, je totiž nadšeným čtenářem jejích románů. Pomůže jim i zbavit se vojáků a doveze je svým autem na bezpečnou louku k městu. Tam Jack pozná orientační bod z mapy. Ubytují se v hotelu, Jack si okopíruje mapu a domluví se, že už půjdou každý svou cestou. Jen spolu ještě stráví večer, ve městě je zrovna slavnost. Na ní se velmi sblíží... Nakonec se domluví, že nejprve vyzvednou poklad, který je znázorněn na mapě, aby měli k výměně sestry všechny trumfy. Ráno ukradnou auto, ale nevšimnou si, že v něm spí Ralph. Dojedou na místo, kde má být ukrytý velký diamant, a skutečně ho najdou. Ralph jim ho ale sebere, navíc jsou jim v patách už zase vojáci a musejí rychle zmizet. Při útěku sice získají diamant zpět, ale skončí v řece, každý na jiném břehu. Jack má diamant, Joan mapu. Dohodnou se tedy, že se setkají v Cartageně... (TV Prima)

(více)

Recenze (362)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zemeckis, Silvestri, Dougles. Tolik slavných jmen a mnou milovaných tvůrců a takhle debilní film?! To jako vážně?! Tak je mi jasné, že i takový borec jako je Robert Zemeckis musel na nějaké sračce začít, vyzkoušet si, jak už nikdy žádný film nedělat a čeho se rozhodně do budoucna vyvarovat. Soudě dle pozdějších snímků se mu to podařilo. Kdyby páska s tímto paskvilem kdysi někomu, samozřejmě omylem, spadla do kamen, tak by svět absolutně o nic nepřišel. Z mého pohledu se jedná o hrubě nezáživný film. Příběh je totální tuctovka, který snad mohla oslovit v roce 1984 děti do 12 let. Nikoho jiného. K těm zdejším 78 % musela snímek vystřelit pouze pravá nostalgie, protože rozhodně nevěřím, že by taková ptákovina mohla oslovit někoho ze současníků. Kdyby s podobnou píčovinou někdo vyrukoval nyní, tak nejenom, že by jako tvůrce skončil, ale velmi pravděpodobně by mu pomohl ze světa nějaký filmový nadšenec, který by nestrpěl takové prznění kinematografie. Slovo "nuda" vystihuje veškeré moje pocity, které mi snímek zprostředkoval. Odpad! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni dobrodruznej film na kterej vzdycky rad kouknu. I kdyz se neda rict, ze by byl nejak natriskanej akci, tak se porad neco deje, honba za diamantem je sice az na konci a predtim hlavni dvojka jen furt pred nekym zdrha, ale vubec to nevadi. Navic Turner a Douglas jsou fakt paradni, akorat jesli se tvurci snazili o takovy to klasicky, ze se nejdriv nemuzou vystat a pak se zamilujou, tak mi prislo, ze se tu kdovijak nehadali. Nicmene chemie je mezi nima paradni. No a Zemeckis zvlada dobre podat jak akci, tak vtipky a hlasky a jako celek je to proste moc dobra zabava. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedná sa jednu z tých klasík, ktorá ma vôbec nezaujala a celkom ma to mrzí, lebo sa jedná o môj obľúbený žaner. Takisto Zemeckisove filmy mi väčšinou celkom sedia, ale tentokrát som sa dosť nudil. Ústredna dvojka sa mi vôbec nepáčila. Kathleen Turner ma nikdy nepriťahovala a to ani v dobách, keď ešte nevyzerala jak príšera a Michael Douglas sa mi páči vo filmoch v ktorých má možnosť poriadne hrať, ale v úlohe jednorozmerného hrdinu na mňa jeho charizma nepôsobí. Tempo mi pripadalo neskutočne pomalé a celkovo to na mňa pôsobilo, že je to určené skôr ženskému publiku. Jediné čo ma bavilo, boli staromilsky natočene akčné scény plné pôsobivých kaskadérskych kúskov, ale bolo ich príliš málo na to, aby ma film bavil. 4/10. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe možno príjemné dobrodružstvo, no dnes ani náhodou. Tento film je plný náhod, či už s tým únosom do Kolumbie a následným stretnutím sa s krajanom, ktorý na poslednú chvíľu zachránil život mladej slečne, či celá tá akcia s nájdeným vybrúseným drahokamom, trápne romantický tanec, až po toho krokodíla a topánok z neho. Naivné a náhodné, no bez zaujímavejších pamätihodností. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď obľubujem dobrodružné filmy a častokrát mi nevadí, keď oplývajú stupídnym príbehom, onania za drahokamom ma do seba nevcucla tak ako som sprvoti predpokladal a dúfal. Pritom som veľký fanúšik Zemeckisových filmov a Michael Douglas je jedným z mojich najobľúbenejších hercov. Nenašiel som si však nič, čo by ma výraznejšie zaujalo a donútilo ísť s hodnotením vyššie. 70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (19)

  • Biele auto, ktoré šoféruje Ralph (Danny DeVito), je Renault 4L, v tom čase najpredávanejšie auto v Kolumbii, známe pod prezývkou "El amigo fiel" ("Verný priateľ"). (m.a.t.o.)
  • Při některých scénách ve filmu byli hlavní představitelé nahrazeni kaskadéry. Jednou z nejznámějších je ta v bahně, na jejímž konci Jack (Michael Douglas) padá obličejem dolů mezi rozevřená kolena jeho Joan (Kathleen Turner). Skutečná představitelka této scény, kaskadérka Jeannie Epper, byla v roce 1984 vyznamenána cenou za nejefektnější kaskadérský kousek. (rockwoman)

Související novinky

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama