Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"One owner" - nápis na autě, které visí nad autobazarem New Deal mluví za vše! Rudy Russo (Kurt Russell) jako prodejce aut je jedinečný, prodá cokoliv, i když auta, které prodává, za moc nestojí. Jack Warden ve dvojroli jako jeho nadřízený Luke ve filmu svádí bratrovražedný boj s Royem, který vlastní poněkud "lepší" autobazar naproti přes ulici. Luke je ovšem slabší na srdce... Naštěstí se objeví jeho dcera, kterou deset let neviděl. Ta společně s Royem zachrání autobazar před zánikem. Konec ještě okoření divoká honička dvouset "vraků" aut. (kubiczek84)

(více)

Recenze (24)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to není Zemeckisův typický film, jeho režijní styl se ani tady nezapře. Spousta fórů se vážně povedla, byť jejich kadence bohužel časem řídne. To zase vynahradí parádní závěrečná honička. Politická nekorektnost ze snímku už sice dávno vyprchala, ale i tak je to moc příjemná komedie z let osmdesátých. Potěší tehdy ještě neokoukaný Kurt Russel a skvělý Jack Warden v dvojroli. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jsem okamžitě zatoužil vidět, jakmile jsem se o něm dočetl. A také jeden z prvních filmů, které jsme měli doma na originální VHS, jakmile u nás vyšel (1.polovina 90.let). Distributorem byl tehdejší Lucernafilm a film bohužel neměl klasický dabing ani titulky, ale simultánní překlad (byť "oficiální" od zmíněného distributora). Přesto jsme se bavili výborně. Rád bych jej po těch letech viděl v pořádné kvalitě a s dobrými titulky nebo dabingem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to kvôli Jackovi Wardenovi z 12 Angry Men ktorý tu hral 2 zaujímavé postavy. Kurt Russell v najlepších rokoch. Až po zhliadnutí som si uvedomil, že to točil skvelý Robert Zemeckis. No musím povedať že ma to neoslovilo. Ak by som film videl možno v 90.rokoch s cz dabingom, možno by som to vnímal inak. I tak je tu ale dosť zaujímavých automobilových scén s perfektnými veteránmi. Človek až nechápe, ako môže film natočený v roku 1980 vyzerať tak profesionálne, čo sa týka efektov. Kurt Russell skáče po autách, ktoré idú v plnej rýchlosti, akoby ani nepoužil dvojníka - kaskadéra. Je to len taký oddychový film na upršanú nedeľu, nečakajte veľa. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prodavač ojetin je odjakživa v USA stejně pejorativní pojem jako třeba u nás realiťák, revizor nebo zaměstnanec OVB. A není divu, že amorální komedie o slizkém přeprodávači ojetých aut našla svůj časoprostor někde u zaprášené dálnice začátkem 80. let. Used Cars je ve své podstatně výkladní skříní amorálního amerického hédonismu onoho desetiletí vycházejícího z rapidního hospodářského růstu i nadechnutí po 2 nelehkých dekádách, kdy byla zpochybňována samotná podstata amerického smyslu života. Ona špinavost, úlisnost a morální degradace zde navíc působí tak samozřejmě, až se nabízí myšlenka, že se nejedná o schválně nastavené zrcadlo. Used Cars jsou imo dost nelítostnou, byť třeba nezáměrnou satirou na období, kdy se odpadky házely za sebe, říct pravdu znamenalo kariérní slabost a nějaká etika nesměla stát v cestě kapitalistickým ambicím. Přijmete-li ji jako takovou, tak začnete obdivovat, jak bezpáteřní je ten film až do konce a jak naprosto očividné charakterové přešlapy není ochotný vůbec trestat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda je jen kvůli tomu, že Zemeckis a Gale. A ještě proto, že se mi líbil počet narušení televizního vysílání Jinak je to ale dost slabota, na tyhle dva. Pár vtipných scén tam je (nejvíc se mi asi líbil závěr) a občas to dokáže působit i příjemně, pak je to taky slušně natočené a na komedii solidně zahrané, ale jinak to moc nepobaví, postavy nejsou zrovna sympatické, skoro nic se tam neděje a hlavně vůbec nechápu, proč to má skoro dvě hodiny, když to na ně vůbec nevystačí. Z toho důvodu jsem se u toho taky docela nudil. Špatné to sice není, na jedno zhlédnutí se to dá, ale jinak to moc zajímavé není. Holt každý nějak začínal a i Zemeckis se ke svým nejlepším filmům dostal teprve později. Slabé 3* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Podľa komentára na DVD je postava mechanika Jima (Frank McRae) inšpirovaná skutočným "garážovým" mechanikom, ktorého raz Robert Zemeckis a Bob Gale stretli na výlete. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama