Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle mě zklamalo a to maximálně. Herci odvedly skvělou práci Ford byl přesvědčivej a Pfeifferová byla taky dobrá. Ale zbytek stál za prd hudba od Silvestra na mě působila strašně obyčejně a nezapamatoval jsem si ani skladbu ze soundtracku. Scénář byl snad dělán na koleni, a nechápu proč si ho Zemeckis vybral když na něj působí fakt obyčejně. Aspoň ale třeba kamera působí hodně dobře a některé uhly mě fakt zaujaly a konec byl celkem pěkně udělanej a konečně byl akční, ale jinak slabota. 3* za herce, konec, sem tam napětí. Ale celkově zklamání na celé čáře. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na toto som bol ešte na premiéru a kino zážitok na mňa tak silne zapôsobil, že je to film pre mňa s plným počtom. Thrillerovo veľmi dobre prepracované a má to aj strašidelné momenty, ktoré síce čakáte, ale i tak vás to vyľaká. Ja mám slabosť na duchárske horory, z toho mám fakt husiu kožu. Veľmi dobrá je tu transformácia oboch postáv a obsadenie takisto špičkové. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor, který ale není nijak zvlášť vydařený. Chvílemi se sice daří atmosféru vystupňovat docela dobře, ale většina situací je celkem lehce předvídatelná a závěrečná "šokující" pointa asi překvapila jenom úplné naivky. Oba hlavní herečtí protagonisté jsou sice hvězdy, ale tady se tváří tak nějak neosobně a nezúčastněně, což filmu taky dvakrát nepřidá. Je to škoda, šance byly rozhodně větší, než výsledek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost slaba parodia na Hitchcocka. Zasmial som sa asi styrikrat. No a pokial to nahodou mysleli vazne, tak je to uplna tragedia. Klasicky pribeh o duchovi, ktory sa snazi hlavnu hrdinku varovat pred nebezpecim a pritom jeho snaha ma v prvej polovici vyvolavat napätie a rôzne lakacky. Mne tento typ pribehu ale nikdy stach nanahanal, kedze je jasne, ze ten duch hlavnej hrdinke ublizit nechce. Takze cely cas cakame, kedy jej dôjde to, co je kazdemu jasne uz z traileru. Pozor spoiler pre ludi, ktory nevideli trailer. Ze pachatelom je Harrison Ford. Co je uplne na hovno, kedze spravanie jeho postavy vôbec nedava zmysel. Ale holt je to film, v ktorom ma byt Ford za megaparchanta za akukolvek cenu. Najtragickejsie je ako vazne je cela ta absurdna pointa podana a ako vyrazne sa hudba snazi navodit dojem temnej atmosfery, ale nakoniec cela ta snaha vyznieva trapne. Pred rokmi som videl trailer, ktory ma od filmu odradil natolko, ze som si ho pozrel az dnes. Mal som verit svojim pôvodnym pocitom, ze to bude sracka. Vysledkom je najhorsi Fordov film a odteraz uz budem mat strach si bez obav z kvality pustit nejaky dalsi jeho film. Ked je schopny natocit nieco taketo, tak sa od neho da ocakavat cokolvek. 1/10. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No docela strašárna (v kině a s titulkama, podotýkám), ale není žádný důvod vidět tenhle film podruhé, jednoznačně ztrácí efekt, jako řada jiných a podobných (vyjímka se najde jen občas). Dost mi vadilo, že si scenárista nemohl dost dlouho vybrat, zda půjde o duchařinu či o realistický horror. No herci tak průměr, kamená tvář Fordova a vystrašená tvář Michelle Pfeifferové jsou tak akorát na efekt a ozdobu, na nic víc se ani jeden z nich nezmohl, ač by oba asi určitě mohli. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Datum narození na zprávě o pohřešování Madison Frankové je skutečné datum narození Amber Valletty, která ji hrála. (HappySmile)
  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Dům zobrazený ve filmu byl používán pouze pro natáčení scén odehrávajících se ve dne. Dům byl totiž po natáčení zbourán, protože nesplňoval místní stavební předpisy. Pokoje byly tedy zhotoveny na jevišti v LA a zde se dotočily noční scény. (HappySmile)

Reklama

Reklama