Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli jsem od Zemeckise viděl nějaký jiný horor. Já po celou dobu sledování myslel, že koukám na thriller s manželským dramatem v opuštěném domě. Hodně mi to připomínalo Okno do dvora, protože Claire (Michelle Pfeiffer), je doma sama a vidí cosi divného u sousedů. Pak slyší divné zvuky, otvírací dveře... No a já vlastně koukám na mysteriózní horor. On je film vlastně kombinace obou žánrů. V případě, že znáte konec a zápletku, tak podruhé Vám dojdou i nějaké další věci. Faktem je, že tahle hororová edice na dvd stála za druhé podívání. Zemeckis umí vytvořit atmosféru a dotazy na příběh se jen hrnou. Finále je pak možná docela natahované a to zcela zbytečně. Herecky ale moc pěkné. Kdo by neměl rád Harrisona Forda a Michelle Pfeiffer. Přesto možná druhá projekce bude dost pravděpodobně poslední. (60 %) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som čakal len veľmi málo, t.j. hlavne nudu, klišé a otrepaný filmový príbeh - proste nudnú kravinu. Trailer, ktorý som pred filmom videl, mi poskytol o filme takýto nelichotivý obraz. Ale keď sa začal film, úškleb opadol a začal som film vnímať pozitívne. Nie je to nič svetoborného, originálneho, na čo by sa spomínalo s úctou aj po dlhých rokoch, avšak film mal dobré napätie, čiže atmosféru, herci sú dobrí a to hlavne Michelle Pfeiffer. Prekvapili ma (čakal som že vo filme bude poznať ich pokročilí vek – hlavne Harrisona Forda, Michelle je výborná, všade pôsobí tak sviežo). Dobré 3*. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Mainstreamové drama, ale vysoko nad běžným standardem. Zemeckis dlouho vystačí s nejasnými náznaky, pracuje s napětím a tísní z neurčitého, a dělá to skvěle. Teprve poslední čtvrthodina se zvrtne v obyčejné nastavované "vyvrcholení". Spoiler: Kdyby oba z té koupelny nevyšli živí, byla by to elitní záležitost. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch to rozhodne malo atmosféru. A ešte obsadeniu nemám prakticky čo vyknúť. Chybou filmu je však, že na svoju dĺžku 130 min je doslova príšerne nudný a s veľkou pravdepodobnosťou pri ňom zaspíte. Ale rozhodne neprídete o veľa, lebo tých mrazivejších momentov je zúfalo málo. Tentokrát to Zemeckisovi takmer vôbec nevyšlo a jedná sa o jeho najslabší film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný překvapení, Herrison Ford i Michelle Pfeiffer jsou tady hodně a dobrý a jelikož se film po většinu doby odehrává v noci nebo v temných prostorách tak má i vynikajicí atmosféru, kterou dotváří ne zrovne nějaká vynikající, ale do filmu výborně pasující hudba. Rozhodně jsem se ani na chvilku nenudil a Robert Zemeckis se za tohle určitě stydět nemusí ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Most ukázaný ve filmu je celkem blízko místa, kde byl postaven dům (Addison, Vermont, blízko State Park). Filmaři uzavřeli most na několik dní, což způsobilo spoustu problémů místním obyvatelům na obou stranách jezera Champlain. Most je totiž jedním z mála míst, které spojuje 120 mil dlouhé jezero. (HappySmile)
  • Trailer obsahuje scénu, kde si Claire prohlíží fotografii a zahlédne v okně obličej ducha. Tato scéna se ale ve filmu nakonec neobjevila. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)

Reklama

Reklama