Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemeckisa pre jeho čuch na dobré látky a chuť experimentovať. Mix hraného a kresleného môže odradiť, ale pod taktovkou schopného filmára nie je priestor na obavy. Okrem samotného príbehu a spracovania potešil anglický DeVito Hoskins. Solídny herecký výkon. Prečo potom "len" tri? Osobne som sa už záverečnou polhodinou začal mierne nudiť. Ľahších 70%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Originální a hlavně bezvadně fungující spojení lidí s kreslenými postavičkami je určitě největší devízou tohohle snímku. K tomu všemu si připočítejte perfektní animaci a solidní scénář. Akorát mi chvílemi vadila taková ta přehnaná králíkova ztřeštěnost, ale chápu, že to ke kresleným postavičkám patří. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hravé žánrovky pojící v sobě hraný i animovaný film mám už déle v oblibě díky tvorbě Karla Zemana a snad právě tento prvek mě původně nejvíc nalákal na tuto dodnes svěží pohádkovou crazy komedii z dílny Roberta Zemeckise... a Králík Roger má v sobě nejen opět zcela jiným způsobem využitou kombinaci herců, triků a animací v originálním námětu, ale stejně tak velmi příjemnou retro atmosféru poválečného filmového studia, sympatického neokoukaného herce s vtipným pohledem suchaře v hlavní roli a navrch spoustu vydařených gagů, hlášek, vtipů a jiných skvěle využitých nápadů. Perfektní... Jsem velmi spokojen jako divák skromnější, který se chtěl tentokrát zejména s úsměvem a dobrou náladou pobavit u zábavného, oddechového kousku s napětím i vtipem, a zároveň i jako divák náročnější – očekávající, nacházející i oceňující obrovskou tvůrčí invenci a nápaditost. Docela by mě i zajímalo, jak se Zemeckisovi povedl jeho návrat k fantasy komedii pojící hrané a animované prvky po 30ti letech ve snímku Vitejte v Marwenu (2018), ale tam se vzhledem k zdejšímu hodnocení zatím hodně obávám, že výsledek v tomto případě zdaleka nebude tak skvělý a že podobně kouzelné filmové žánrovky jsou dnes v případě Zemeckise už spíše minulostí... [85%] ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Děsivě autentická sonda do světa šíleného kreslíře, ve kterém pro zvrhlé pobavení trestá své výtvory každou sekundou jejich života. Obdařil je totiž rozumem a vědomím sebe sama, ale zároveň část jejich mysli pokřivil různorodými psychickými poruchami a lobotomizující retardací. Do kresleného mozku jim vpálil ADHD, nutkáním neustále ječet, ničit věci a proti jejich vlastní vůli se neustále smát, dokud jim nepopraskají kreslené svaly a z očí neteče krev. On, kreslíř-bůh, jim sebral možnost volby; autoritářky determinoval jejich cestu životem, ze které nelze uhnout. Žijí tak svůj trest pro jeho pobavení; s křečovitým úsměvem na rtech, neustále nuceni fyzicky i psychicky trýznit a poškozovat sebe i své okolí, ztrapňovat se a ztrapňovat, ubližovat (si) a nechat (si) ubližovat. Jsou jako bezmocní diváci svého vlastního utrpení. S paralyzovanou vůli vzepříti se, se pasivně a útrpně podílí na své vlastní noční můře života, který se odehrává znovu a znovu v nepočítaně paralelních realitách televizní přijímačů. Nesmrtelní a uvězněni v bezčasí, ze kterého je jediným únikem vidina toho, že zůstanou zapomenuti. Ani pak si ale v nastalém limbu nikdy nebudou jisti, že jejich klid nenaruší sequel, revival, cameo, pořad pro pamětníky nebo digitalizace archivních materiálů. Poté budou znovu povolání trpět pro zábavu zvrhlých lidí. Bože, jak já nemám rád grotesky. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z filmov, ktory som videl uz dost davno, ale az teraz som si uvedomil, aka to bola makacka pre hercov predstavovat si kreslene postavicky, ktore tam behali okolo nich a pritom ziadnu z nich nevideli. Potesujuce je vidiet rozne kreslene postavy z Disneyho filmov, Zemeckisov humor je celkom vydareny a taktiez nechcem zabudnut na skvelu hudbu Alana Silvestriho, ktora mi v niektorich chvilkach pripominala NAVRAT DO BUDUCNOSTI (1985) taktiez od tych istych tvorcov a opät s Christopherom Lloydom, ktory si tu zahral zaporaka. Mozno je tato komedia pre deti prilis dejovo komplikovana a pre dospelych mozno prilis detska, ale bolo to zabavne a tak ma odomna tento zabavny filmik 4 hviezdicky. Tri Oscary za vizualne efekty, strih a strih zvukovych efektov si tvorcivia podla mna zasluzili. _________ Bob Hoskins - (Eddie Valiant) +++ Christopher Lloyd - (Sudca Doom) +++ Joanna Cassidy - (Dolores) +++ Kathleen Turner - (Jessica / hlas) +++ Stubby Kaye - (Marvin Acme) +++ Alan Tilvern - (R.K. Maroon) +++ Joel Silver - (Raoul) +++ Paul Springer - (Augie) +++ Richard Ridings - (Angelo) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Autor knižní předlohy "Who Censored Roger Rabit" Gary Wolf dostal nápad na společné vystupování komiksového králíka a detektiva z "normálního" světa podle televizní reklamy na vločky. (Divočák)
  • Vo filme nevystupujú všetky kreslené postavičky zo 40. rokov. Ich majiteľov totiž neuspokojila 5000 dolárová ponuka na jednu postavu. (Hystory)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama