Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První polovina biografického příběhu vypráví o prvních rockových létech kapely, která se stala jedním ze symbolů 60. let a významně ovlivnila celou jednu americkou generaci. Sleduje její vznik a prvních pět let strmé kariéry, a přestože v centru příběhu jsou především Brian Wilson, nejoslnivější, ale také nejproblémovější člen kapely, a jeho bratři Carl a Dennis, prostor dostanou také další členové kapely Al Jardine a Mike Love. Důležitou částí příběhu je také problematický vztah s otcem a současně manažerem Murrym Wilsonem, který tu jako hrubián a diktátor není vykreslen v příliš lichotivém světle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Mám rád hudební filmy, ale toto mi přijde poněkud barvotiskové a moralizující. Definitivně ohodnotím až po shlédnutí druhého dílu, zatím nic moc....a nic moc i po druhém dílu... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ľahšie sa robí s cudzími ako z vlastnými deťmi..." Výborná pocta kapele Beach Boys , ktorá v časoch jej najväčšej slávy chrlila jeden hit za druhým. Asi je takmer nemožné , že by nejaká skladba od Beach Boys chýbala na akejkoľvek výberovke oldies. Film nerieši detstvo členov kapely, ale film začína tesne pred tým, než sa jej členovia dajú dokopy a začínajú prvé skúšky v garáži. Vo filme zaznejú takmer všetky ich hity, hudby je tu celkovo dosť a vzhľadom na dĺžku filmu je tu kvalitne rozobratý i rodinný život členov kapely, ich prvé lásky, manželstvá, rozvody, drogy a hlavne problémy s rodičmi , teda hlavne s otcom a manažérom v jednej osobe, ktorý je otcom trojice bratov, ktorí v kapele hrajú. Možno na nich bol tvrdý, ale pod jeho vedením išli ako mašiny, bez neho sa rýchlo začali topiť v sláve a drogách...Film rozoberá takmer celé ich slávne obdobie od 50-tych rokov až po súčasnosť, ich slávu i pády takmer na samé dno. A vôbec som netušil, že sa okolo nich motal i Charles Manson...80%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá televízna biografia z produkcie Johna Stamosa (elvisácky strýko z Full House). Síce je to televízny film, počas sledovania si to (s výnimkou otrasných uvodných titulkov) neuvedomíte. Asi najväčšou výhodou filmu je to, že má viac ako tri hodiny. Zároveň je aj chytro rozdelený na dve časti - prvá sa zaoberá prvými piatimi rokmi kapely, kedy boli surf rockeri, druhá polovica je o psychedelickej ére. Film sa odohráva v priebehu desiatich rokov a uzatvára sa skokom do roku 1974. Zachytáva tie najrušnejšie roky kapely a hlavne pomätenú myseľ Briana Wilsona, ktorý vtedy užil asi všetky možné drogy a na večné časy ho to poznamenalo. Ľuďom, ktorí majú radi Beach Boys sa to bude páčiť; tí, ktorí ich nepoznajú, sa nemusia obávať. Väčšina vecí je podrobne vysvetlená a počíta iba s minimálnymi znalosťami ľudí (napr. vedieť, kto je to "Charlie" Manson). Na televízne pomery je to brilantná dráma, ktorá hravo konkuruje nacukrovaným biografiám ako je Ray. Síce by nebolo od veci nakrútiť to trošku odvážnejšie - hlavne stretnutie s Rodinou Charlesa Mansona, obyvateľov Wilsonovho sídla a vlastne celá psychedelická éra by mohla byť trošku tvrdšia. Každopádne éra je vystihnutá skvelo a herci sú vynikajúci. Good Vibrations! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem žádnýmm fanouškem Beach Boys, kteří pro mne představují jen jakési Backstreet boys 60. let, tak jsem si film docela užil. Za to někteří z protagonistů si určitě neužili vztahy s rodiči, tedy jestli film alespoň trochu odpovídá realitě. ()

_aandyy_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci být neobjektivní a možná je to tím, že jsem v této době nežila a opravdu jsem nikdy (zaplaťpánbůh) neposlouchala Beach Boys (a snad se k tomu nikdy ani nedostanu), ale při tomto úžasném předobědovém "nováckém" trháku jsem nemohla ani škrábat brambory. Vždycky mě na tom něco rozčilovalo: herci přehrávali, byli až moc hluční a ten příběh... Oukej, je to jakási biografie, ale místy docela nic neříkající, až stupidní... Omlouvám se skalním fanouškům, možná je to opravdu apatií vůči jejich hudbě. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama