Reklama

Reklama

Tančící vítr

  • Česko Tanečnice (více)

Malá dívka se těžce zraní při pádu z koně a zůstane na vozíku. Tatínek - vdovec obstará mladou ženu , která pomocí nové metody - zooterapie se snaží děti léčit. Po prvotních neshodách - kdy se malá pacientka brání , zaznamenává mladá žena výrazné zlepšení. Až teprve vlastní kůň pomůže vrátit se malé dívce do běžného života a najít i novou maminku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Pro mladé holčiny, které touží mít doma na zahradě koně, je to fajn film. Trochu toho dramatu v úvodu je donutí se dívat, je tam i nějaké to morální poučení, hezká příroda, na závěr i akční honička (tak akční, jak jen postava na vozíčku může být - a to nemyslím nijak urážlivě vzhledem k handicapovaným lidem, ale spíš jako posměch filmovým tvůrcům. Zkrátka mi to do filmu vůbec nesedělo a přišlo mi to jako zbytečná snaha o dramatičnost.), klasicky naivní americké dialogy, ještě okořeněné nádechem filmového retra... zkrátka hezky zabitá hodinka a půl pro zbytek diváků. Na mě tohle nějak nezafungovalo a takový Zaříkávač koní je rozhodně lepší volbou, pokud už chcete vidět film s podobnou tématikou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Filmů s tématikou zranění a následné rehabilitace dítěte po pádu z koně, je řada. Nejznámější je Zaříkávač koní. Téma pozvolného zařazování postiženého dítěte na vozíčku znovu do běžného života není tedy nikterak originální, ale v tomto snímku určeném převážně mládeži je pojato trochu výchovně a trochu dramaticky, zvláště v situacích, kdy není v krizi nablízku nikdo, kdo by pomohl a tak záleží jen na postiženém, jak se s situací sám vyrovná. Kromě rehabilitačního cvičení zde hraje hlavní roli psychika. Snímek je poučný, stojící za shlédnutí a moje malá vnučka milující koně mě přiměla dát hvězdičku navíc. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama