Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně sice na stejné úrovni jako předchozí díl, i když už ne tak dechberoucí, přestože i tady závěrečné inferno stojí opravdu za to. Jason tu dostává naloženo, chudák, hlavně ten malej kluk ho porcoval jak šunku do sendviče. Každopádně i čtyřka se zuby nehty drží slasherovských pravidel- banda nadržených mladých, sem tam nějaká ta bradavka, bezstarostná atmosféra, kterou naruší charismatický vrah- a tím Jason rozhodně je. Série Pátku třináctého má navíc velkej triumf ve skvěle zneklidňující doprovodné hudbě. A taky mě (mile) překvapilo, že narozdíl od kolegy Myerse, jenž si se svými obětmi vždycky trošku pohrál, Jason jedná rychle a nemilosrdně, fik fik a hned máme počet přítomných o 2/3 zredukován :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Reklama

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z celé první poloviny je nejzajímavější asi tak márniční úvod, a pak ještě extravagantní "svatovítský" taneček mladého Kryšpína na mejdanu. Jinak rozbředlá nezajímavá nuda s grupou kompletně nesympatických ocasů a flunder, s otravným malým spratkem... a pravda s jednou hezkou maminkou, vzdáleně připomínající Mme Pfeiffer. Když už jsem se vzdával naděje, že se děj aspoň trochu přiblíží kvalitě dvojky a trojky, konečně se začne něco dít a Jason se do toho trochu opře. Ale slabounce, nevýživně, nepřesvědčivě. Až teprve samotný závěr je aspoň trochu originální a nadprůměrný, takže úplná ztráta času to nakonec není. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milujte se a množte se. Kdyby měl Bůh možnost sestoupit z nebes a vidět tento film, tak zcela jistě své proroctví poupraví. Že milostné scénky tvoří dobrých 25% každého dílu této série, tak na to už si člověk tak nějak zvyknul. Dát tyhle scénky ze všech dílů do kupy mohl by vzniknout kvalitní pornofilm, který by svoji kvalitou strčil do kapsy nejeden díl série. Jason je sračička. Že se nechal zbít od ženské, čert to vem. Ale že ze sebe nechá udělat čínu od malého fracka je už přespříliš. Z takové sračičky má mít člověk strach? Vždyť já mu fandím už jenom ze soucitu k jeho znetvořenému ksichtu. Povídá se, že režisérskou židli pro další díl má pronajmutou nějaký septikář. Že by Pátek třináctého dostal konečně pořádný impuls a odvál ten béčkový smrádek. Občas jsem na to koukal a po několika minutách jsem zjistil, že jsem to nevnímal, neboť moje myšlenky byly na zcela jiném místě, tak jsem musel film několikrát vracet zpět. Myslím, že i kdyby to byl jediný argument ( a věřte, že není ), tak bych si s ním tak nízké hodnocení zcela jistě obhájil. Dávám * Jasonovi za bolest a přeji mu brzké uzdravení a příjemné probuzení na další zastávce v márnici. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 52. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama