Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí druhého plošného jaderného vybombardování müslí nezletilých neomarxistů a kariérních sufraštětek femipičistickým sqostem Enola Gay 2 – Návrat zdivočelých levotočivých poštěváků jsem se pokrokově rozhodl, že nebudu ani trochu kritický, ani krutý, a naopak budu hledat jen samá sluníčková pozitiva. Takže, jedná se nejen o naprosto fantastický audiovizuální prostředek proti zanášení slepic, ale také úžasný návod k tomu, aby vám vaše figurantka zcela sama, nadšeně, rychle, účinně a dobrovolně vykopala a obbetonovala u nemovitosti dvacetikubíkovou žumpu, vytahala ze země všechny dubové pařezy po poražených stromech, předpisově nařezala a naštípala půl tuny polen na velikost akceptovatelnou krbem, aby v zimě to její nadšení náhodou nevychladlo, nebo přestěhovala třistakilové křídlo z přízemí do salónu ve třetím patře. Stačí jí jen pustit Enolu a vrazit do ruky příslušné nářadí s naléhavou emancipační výzvou: „Na, a vyrovnej se mi, ať máš právo chcát vestoje!“. Náramně yntelygentňy až genitální scénář dozajista nejednu přirozeně donutí filosoficky přemítat, jaký fosfátový prací prášek koupit, aby si příliš nepoleptala ruce či kam až lze dohodit vodním kamenem, usazeným na styčné ploše žehličky. Fantastická originalita a záživnost děje mi ani na chvíli nedovolila odtrhnout zrak od časosběrného dokumentu o zrání sýrů, právě běžícím na vedlejším monitoru, a rovněž jsem se u toho definitivně odhodlal plně podporovat adopce homoseksuálů! Z osiřelé Enoly, de fuckto vychovávané a morálně autorizované přenádherným párečkem v podobě zbuznělého Feminilocka Homolese Jindry Clavina a exemplárně napudrovaného buzipyjonýra Gaylorda z Cullingusu, „ztvárněného“ patrně nějakým obličejově ochrnutým zpěvákem z chlapeckého homoqarteta, totiž vyrostla natolik obří piča, že se z toho nakonec vyklubalo pa-rád-ní celoobrazovkové porno. Vidět Ártý Dojl, jak úchvatně progresivně použili a vytunili jeho životní dílo, dozajista by nejprve nadšeně zaplesal nad černou lesbou doktorem Moriartym, pak samou radostí zkolaboval a po resuscitaci by s hlavou plnou nových pohlavně vyvážených nápadů patrně vykřikoval něco jako: „Shit! Fuck! Shitfuck?“. Mocinky se už těším na trojku! Má se to prý jmenovat Enola Gay a případ nagelované tyče. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Enola Holmes 2" je pokračovaním Netflix filmu, z ktorého si dokopy nepamätám skoro absolútne nič. Pamätám si, že ma to nebavilo a mal som pocit, že film absolútne nevyužíva svoj nápad ako svoju silnú stránku. Skôr naopak. Takže som k pokračovaniu pristupoval celkom opatrne. No mám pocit, že tvorcovia to tentokrát spracovali oveľa lepšie alebo sme sa dočkali lepšieho príbehu. Lebo tentokrát som sa bavil, malo to šarm a hlavne záhada bola spracovaná oveľa zaujímavejšie. Niekedy môžu byť príčinou zaujímavej záhady aj rôzne sfarbené hlavičky zápaliek. Je to tak. Millie Bobby Brown tradične dáva svoju rolu dobre a myslím si, že aj v prvom filme si svoju rolu celkom slušne užívala. Som rád, že ju to baví a hádam sa k tomu ešte aj vráti. Kvalitné detektívky ma bavia, no musia mať postavy, ktoré chcem sledovať a nejakým spôsobom ma to musí chytiť. Prvýkrát to úplne nevyšlo. Tentokrát to bolo lepšie. Do tretice všetko najlepšie? Uvidíme. Každopádne som rád, že som film videl a ako príjemnú krimi oddychovku môžem odporúčať. Hodnotenie: B ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Enola Holmes 2 se nese ve stejném duchu jako první díl: příjemná oddychovka mířící spíše na mladší publikum, ovšem v žádném případě neublíží ani dospělému, který nebere hned všechno smrtelně vážně. Téměř ve všech ohledech však toto pokračování svého předchůdce překonává - je zábavnější, poutavější, stejně jako titulní postava působí sebejistěji a soustředěněji, a navíc již na rozdíl od jedničky není omezována nutností představit tyto postavy a tento svět, a tak se může naplno věnovat detektivní práci. Millie Bobby Brown opět v hlavní roli září, tentokrát ji však ve větší kapacitě než minule doplňuje i její legendární bratr Sherlock v podání Henryho Cavilla, a my tak máme lepší šanci sledovat toto dynamické duo v akci. Ostatní postavy, ať už nové či navrátivší, ovšem dvěma Holmesům zdatně sekundují a povětšinou nezůstávají moc pozadu. Výsledkem je tedy milá detektivní adventura, která určitě stojí za zhlédnutí, hlavně pokud se chcete u televize uvolnit a pustit si něco lehkého. Více zde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama