Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Superpero 

všechny recenze uživatele

První co Lundgren udělá, když dorazí do Afriky je, že se hrozně vožere a vymlátí vojenskej lokál. Pak je to dlouho docela nuda a vám nezbývá, než žasnout nad Lundgrenovejma impozantníma svalama. Bavilo mě to až když se skamarádil s křovákem a pak samozřejmě ten finální masakr. Tam má Lundgren obří kulomet a jednomu Kubáncovi s ním amputuje ruku. Prostě béčkovej akčňák o namakanym Rusákovi co se promění v dobráka a zachrání Afriku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80. let, která pro mě patří k tomu nejlepšímu, co Dolph v akčních filmech natočil. Příběh je jednoduchej, akční scény parádní. Je to hodně podobný Slyovu Rambovi (Hlavně trojce) a Arniemu Komandu. Dolp je jako ruský Spenaz věrohodný a ve filmu je ve skvělé formě. Je zde spousta skvělých hlášek u kterých se vždy zasměju. Akční scény jsou plný mrtvých, parádních výbuchů a pěkně natočené. Ani v dnešní době se filmek nemá za co stydět. Za mě 100% :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • „Českou svini“, které Nikolaj Račenko (Dolph Lundgren) dvakrát přerazil nos, ztvárnil kaskadér Christopher Olley. (ČSFD)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)

Reklama

Reklama