Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle dokonalých akčních snímků z mého dětství (Komando, Cobra, Rambo) tohle vypadá jako lehká váha, ale na druhou stranu to MÁ své kouzlo. Scéna ve které Nikolaj zazpívá sovětský sajuz a potom kulometem vystřílí hospodu je pro mě nádhernou ukázkou všeho co jsem jako dítě miloval. Lundgren toho v Rudém Škorpionovi předvedl mnohem více než v kravině Masters of the Universe. Joseph Zito má na svědomí super osmedesátkové béčka a musím říct že tento Specnaz díky němu funguje, přesně tak jak má. Nesmím zapomenout na mučící scénu, které snad Cameron skládal později v Pravdivých lžích poctu. Nostalgia never dies. 60% ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je akční pecka, viděno 21 let po vzniku filmu, takže žádná nostalgie, ale asi mám pro tenhle typ filmu určitou slabost a dnes mi dost chyběj. Dolph je tu fakt těžkotonážní machr a Nikolai Rachenko je určitě jedna z jeho TOP hlavních rolí, já toho kluka blonďatýho mám ze tria padlých akčních hrdinů ( Lundgren, Seagal, Van Damme ) asi nejrači. Vydařenou akci jsem čekal, ale na 4* to vyšvihl i poměrně dobrej příběh, hlášky novináře, XiXaO a Africká přenádherná příroda, Dolphik tu moc nemluví, ale když už z úst něco vypustí, stojí to za to. [7.5/10 březen 2010] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První co Lundgren udělá, když dorazí do Afriky je, že se hrozně vožere a vymlátí vojenskej lokál. Pak je to dlouho docela nuda a vám nezbývá, než žasnout nad Lundgrenovejma impozantníma svalama. Bavilo mě to až když se skamarádil s křovákem a pak samozřejmě ten finální masakr. Tam má Lundgren obří kulomet a jednomu Kubáncovi s ním amputuje ruku. Prostě béčkovej akčňák o namakanym Rusákovi co se promění v dobráka a zachrání Afriku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"POŘÁD JSEM SPECNAZ!" Béčkový remake RAMBA III a nostalgická intersoňácká videopecka na n-tou. Z žádného filmu viděného v pubertě si nepamatuju víc - mučení jehlicemi, kousnutí škorpionem, vyhození generála do povětří i s jeho létající ruskou pevností... a hlavně impozantní Lundgren s ještě impozantnějším kuláskem zpívající při kydlení hospody internacionálu a hromada náležitě třeskuté a krvavé akce (zejména parádní automobilová honička podmazaná rokenrolem v první třetině filmu), která vás vrátí zpátky do světa surrealistických eighties masakrů 1 proti 100. Bohužel druhá polovina filmu, kde se Lundgren prdelí po poušti s křovákem ztrácí tempo, takže i když to pyrotechnické jatkózní finále napraví, jen za tři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)

Reklama

Reklama