Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebbin zasahuje podruhé. Já už ani nevím, jestli je ten film tak vtipný, nebo jsem ho prostě viděl tolikrát, že jsem k němu úplně nekritický. Každopádně to se nepodaří u každého filmu zhlédnutého po letech, u Bláznivé střely 2 ano. Pořád se u toho směju jak blázen a pořád považuju Leslieho Nielsena za geniálního komika. (9/10) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší díl série. A to si všimněte mého hodnocení. On totiž tenhle díl má všechno, co mají ostatní dvě Bláznivé střely a třeba i Drákuloviny, jen zápletka mi přijde trošičku slabší a stejné to je i s humorem. trojka mi přijde lepší. I tak je to naprosto skvělá komedie, která si právem zaslouží moje****. Opět tomu všemu vede Leslie Nielsen, bez kterého by tahle série vůbec nemohla existovat. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Hector Savage. Z Detroitu. Pamatuju se na tohohle pankáče. Bývalý boxer. Pravým jménem Joey Chicago. - Jo. Boxoval jako Kid Minneapolis. Jednou jsem ho viděl při zápase v Cincinnati. - Ne, to byl Kid New York, ve Philadelphii. Zabitý v Houstonu, udělaI to Tex Colorado-Arizonský zabiják. - Jo! Z Dakoty! Bylo to na severu nebo na jihu? - Jižní Dakota byl jeho brácha, z Virginie. - Ty se teda v boxu vyznáš! - Vím jenom, že nesmíš nikdy sázet na bělocha. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal šíleného detektiva Franka Drebina, který svojí imbecilitou, a na jeho roky neobvyklým sexuálním apetitem, rozesmával diváky už ve třech filmech. Tenhle je nejlepší. Obsahuje největší složku bláznivého a decentního humoru, ale pochopitelně své místo zabírá parodická složka na vážně míněné policejní detektivy a policejní okrsky všeho druhu. Po dávném rozpadu proslulé trojice Zucker-Abrahams-Zucker, zkráceně ZAZ, také ubylo filmů s tímto jedinečně provázaným humorem. A kdyby se tihle tři ještě někdy dali dohromady, tak zesnulého Leslie Nielsena v této roli nahradit nelze. Tahle komedie se příliš nezaobírá propracovaným dějem a jeho logikou. To, co tenhle film dělá zábavným a vtipným, je právě to, co se děje kolem ústřední dějové zápletky. Drebin a spol. moc inteligence nepobrali, ale jsou naprosto roztomilí. Záporáci jako by vypadli z nějakého comicsového sešitu, co záběr, to vtip nebo nějaká hláška a narážka na známý a vážně míněný film. Na plný počet to není z toho důvodu, že tento styl satirického humoru už tolik nepreferuji, a kdysi úderné hlášky už dnes tolik neobstojí. Rovněž seriál Police Squad, na kterém je založen, u nás není příliš známý a populární. A hlavně je znát, že to prostě je komedie z 90. let minulého století. 70% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výbovné pokračování Zucker/Abrahams/Nielsen. Tenhle parodie mi dneska tak chybí! - "Blowing away a fleeing suspect with my 44 Magnum was everything to me. I enjoyed it. Well, who wouldn't? But now I want to be the environmental policeman. I want a world where Frank Jr, and all Frank Jrs can sit under a shady tree, breathe the air, swim in the ocean, and go into a 7-11 without an interpreter. I want a world where I can eat a sea otter without getting sick. Where the Democrats put somebody forward worth voting for. But I want a world where I can wake up with this woman, whom I love." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama