Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I can't hear you! Don't fire the gun while you're talking!“ Následujte policejní maják do království parodie, kde bělovlasý kouzelný dědeček Leslie Nielsen jako pátý jezdec apokalypsy Frank Drebin nenuceně rozdává smích na všechny strany. Především mě rozebrala jeho procítěná interpretace americké pýchy "Star-Spangled Banner" před baseballovým zápasem.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

První ze tří dobrodružství a seznámení vyšetřovacích metod poručíka Franka Drebina. Vysoce inteligentní a nadmíru schopný polda, který se nazalekne ničeho. L. Nielsen v nezapomenutelné roli a v přirozenosti, jež dělá tuto komedii nezapomenutelnou. Dnes už podobný kousek těžko hledat:-( 80% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je pořádný magor. A policajt k tomu. Pokud nechcete přijít k újmě, držte se od něho v uctivé vzdálenosti. Ale na druhou stranu, když se věci kolem něj dají do pohybu, stojí to za vidění. Nejrozumnější alternativou tudíž je zhlédnou Drebinovy dementní kousky z bezpečí televizního křesla. I když ani zde vám nikdo nemůže zaručit, že se celí rozesmátí nezadusíte kusem nějaké pochutiny. Z toho vyplývá rada pro všechny komediomily – Nikdy nejezte při sledování filmu! A nepijte! Třeba u takové parodie na Mechanický pomeranč (film, na který nedám dopustit) mě málem trefil šlak – prostě geniální načasování, geniální gradace, geniální Nielsen. Druhá nejlepší parodie hned po ještě bláznivějších Spaceballs. 85% Zajímavé komentáře: solskjaer, pend ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický Nielsen ve své největší formě. Bláznivá střela je úžasným příkladem perfektně zvládnuté parodizace. Výborné odkazy na jednotlivé filmy (Batman), známá témata (bezpečný sex) či napadání celého žánru převedením jeho základních složek ad absurdum. Přes to všechno se ovšem tvůrcům daří udržet dějový proud bez spousty do očí bijících zbytečností. Parodizačních prvků obsahuje Bláznivá střela spoustu, přesto však slouží jako bravurní dokreslení už tak šílené zápletky. Nemá cenu si nalhávat, že příběh samotný je natolik nosný, že by se bez komediálního aspektu v klidu obešel, přesto je nutné uznat, že dějová linie sama o sobě funguje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Joe West, který ve filmu ztvárnil baseballového rozhodčího, byl baseballovým rozhodčím i ve skutečnosti. Skutečný předobraz mělo i číslo na jeho rukávu. (jurama525)
  • Obraz, který Drebin (Leslie Nielsen) zničí v Ludwigově (Ricardo Montalban) bytě, se jmenuje „Modrý kluk“ a jde o nejúžasnější práci Thomase Gainsborougha. Originální dílo je umístěno v Huntingtonské knihovně v Kalifornii. (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama