Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (602)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat ale opravdu se jedná o přeslazený kýč. Swayzeho upřímě nesnáším a Demi Moore to zde vůbec nesluší takže z herců bych vyzdvihl jen slušnou Whoopi Goldberg, která sice nepředvádí nijak vyjímečný výkon a ocenění Oskarem mi přijde trochu přehnané, ale i tak zde nad všemi herci výrazně vyčnívá. Film samotný se mi ale překvapivě velice líbil a povedlo se mu zkombinovat thriller s romantickým dramatem okořeněným špetkou komedie a z tohoto mišmašu vznikla opravdu povedená podívaná. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nádherná romantika. Ve většině romantických filmů dneška hrají mužské role samý bukvy. Ale Svejzí mi zde tak naštěstí nepřipadal. Jestli některé herečky vyloženě nemusím, patří mezi ně Demi Moore. Tady však byla roztomilá. Smál jsem se s Whoopi Goldberg. Cítil jsem lásku mezi Samem a Molly. Zapůsobily na mě i scény se stíny. Škoda, že Vincent Schiavelli nedostal více prostoru, i tak během pár minut ukázal více než dost. Jednou za pět let se na to vždy rád podívám. 9/10 [říjen 2006] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Swayze herecky zaválel a rozhodně se jedná o jednu z jeho nejsilnějších rolí. Krok s ním držela především Whoopi Goldberg a Demi Moore byla snesitelná. Scenáristicky a režijně je to velmi vyvážené dílo. Kvalita triků nebyla příliš valná. To však filmu na kvalitě nijak výrazně neubírá. Povedená romantická komedie se smutným koncem balancujícím na hranici kýče. 80% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Některé filmy stárnou bohužel trošku rychleji. Patrick Swayze miluje krátkovlasou Demi Moore, ve filmu scénaristy Bláznivých střel Jerry Zuckera. Po tom co si s ním osud divně zalaškuje vyhledá pomoc Whoopi Goldberg a dokáže, že i po smrti se dá žít téměř plnohodnotný život. Městská doprava zdarma, může okukovat všechny největší kočky New Yorku zadarmo při jakékoliv situaci, jenže on si umane, že vypátrá svého vraha... Mrzí mě že komediální rovina po letech už nefunguje tak jak by měla a hlavně Whoopi toho nemá zkrátka moc co nabídnout. Patrick předvedl lepší roli v Bodu zlomu a na Hříšný tanec se také těším čím dál víc. Demi hrát nikdy moc neuměla. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Swayze je typicky nudný a okoukaný. Jeho tři obličeje za celý film mě nechaly naprosto chladným. Whoopi Goldberg je však výborná a Demi Moore naprosto fantastická. Právě tady předvádí nejlepší herecký výkon své kariéry. Technicky neobyčejně vymazlený snímek, kde velká spousta vizuálních efektů kupodivu nepůsobí jako pěst na oko, ale příjemně zapadají a dotváří jemně nasládlý nádech celého filmu. Zaujme i kvalitní hudební složka s dokonale vkládanými hity světových interpretů. Zucker ví kdy zabrnkat na city, kdy ukázat nějakou tu krev a akci a především to dokáže brilantně zkloubit. Chytrý romantický film se věru zase tak často nevidí a Duch jím zcela jistě je. Kecy o kýči jsou naprosto mimo. Tohle se musí procítit. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • V scéne, keď duch z metra (Vincent Schiavelli) učí Sama (Patrick Swayze) ako hýbať vecami, ten rozbije automat na cigarety a vidíme vypadnúť 5-7 krabičiek cigariet. V ďalšej scéne ich však možno vidieť celú hromadu, pričom sme nevideli ani nepočuli padať žiadne ďalšie. (martin1m2)

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama