Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zmysluplnosť žiadna, ale humor, ten teda vedie na celej čiare. Myslím si, že toto je presne taká komédia, ktorá vám zdvihne náladu. Nepozeráte sa o čo tam beží, ale smejete sa všemožným vtipoch. Osobne sa mi najviac pozdávala ona rodinka frčiaca si to k cieľu v Hitlerovom aute. A Mr.Bean tiež ako vždy nesklamal a s ním zažijeme najbláznivejšie scénky a vtipy. Výborná komédia, ktorá sa dá pozerať aj hneď po prvom zhliadnutí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To s nami predsa nemôžete robiť!" – „Som excentrik. Môžem všetko." Režisér (PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!) a najmä producent (BLÁZNIVÁ STRELA 2 ½: VÔŇA STRACHU) a scenárista (BLÁZNIVÁ STRELA) Jerry Zucker je pre fanúšikov kvalitných filmových paródií bez debaty Bohom alebo aspoň bôžikom. Jeho filmy vykazujú veľmi sympatický charakteristický rys: ide o príbeh, herci podávajú oscarové výkony a diváka nerozosmieva ani tak to, že paroduje KONKRÉTNE scény, ale skôr konkrétne filmy. Je to jednoducho stará škola. Pri pozeraní brutálne obsadených MILIÓNOVÝCH PRETEKOCH si na to nejeden raz spomeniete a mnohé scény, postavy a nápady vás dostanú (zaspávajúci Rowan, Hitlerovo auto). Tiež vás ale mnohé nedostanú a pri iných sa budete „len“ nudiť. Minimálne kvôli šialenému kastingu sa to ale oplatí vidieť: Wayne Knight, John Cleese, Whoopi Goldbergová, Rowan Atkinson, Seth Green, Jon Lovitz... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komedie Milionový závod, vypráví příběh lidí, kteří mají neuvěřitelnou možnost získat velkou sumu peněz. Majitel kasina Donald Sinclair (John Cleese), připravil velký milionový závod. Pravidla neexistují. Kdo první z těch, kteří závodí, dorazí do Mexického malého městečka Silver City a dojde na jeho nádraží v centru města, si pomocí klíče, který předem dostane, otevře skříňku s číslem 001 a v ní, najde výherní cenu 2 miliony dolarů v hotovosti. Šílený závod dlouhý 530 kilometrů může začít! Vyhraje jen ten nechytřejší a nejrychlejší! Režisér Jerry Zucker se vrátil k filmu a natočil zběsilou komedii plnou dobých hlášek a momentů. Občas se mihne sice nějaký horší vtípek, ale to vůbec nevadí. Děj je lehký a svižný, prostě na komedii jako dělaný. Vše je navíc doplněno skvělým výběrem herců, kteří ve svých rolích šílených závodníku (otec rodiny závislý na hazardu, šílení bratři, bojácný obchodník, matka, která se právě po mnoha letech sešla se svou dcerou, špatný fotbalový rozhodčí, který zmanipuloval zápas a podivný Ital), opravdu valí, ikdyž mi přijde, že tvůrci dost dobře nevyužily herecké schopnosti Rowana Atkinsona ,Whoopi Goldberg a taky Johna Cleese. Ale jinak je to solidní komedie, jak s intelektuálnějšími vtípky, tak s bláznivými vtípky. Každého pobaví něco jiného. A i když je to vlastně celkově vzato blbost, já jsem se skvěle bavil skoro po celý film! Překvapivě dobré 3 hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Excentrický milionář Donald Sinclair (John Cleese) je bláznivý sázkař. Se svými podobně postiženými přáteli vymyslí závod, kde účastníci jsou náhodně vybraní návštěvníci kasina (znovushledavší se matka s dcerou, obyčejná rodina, dva zlodějíčci, vcelku normální chlápek, atd) a výhrou? 2 miliony dolarů kdesi uprostřed Nového Mexika. Kdo první dorazí, bere vše. A jediné pravidlo zní: "Nejsou žádná pravidla"... Ztřeštěná komedie z dílny Jerryho Zuckera nabitá hvězdami (Whoopi Gooldberg, Cuba Gooding Jr, John Cleese, Rowan Atkinson) bohužel nesahá ostatním Zuckerovkám ani po kotníky. Většina vtipů je až trapná (i když leckdy jsem se smíchu neubránil - scéna s oblíbenou Zuckerovou krávou, usínání Rowana Atkinsona uprostřed akce, atd).. Podívat se na to dá, i bavit se možná budete, ale po shlédnutí založíte film na spodek skřiňky .. jednou stačí... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 85,5 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama