Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1880 osidlování amerického jihozápadu vrcholí. Prostor kolem hranice s Mexikem je stále stísněnější, americká armáda ze severu a mexická z jihu pomalu uzavírá kruh. Vyhladovělí Apačové kmenu Meskalero zoufale přepadají nicnetušící americké osadníky v jejich rychle se rozrůstajících městech. Takovým je i Spanish Boot, na jehož pořádek dohlíží kovář i starosta Joe Madden. Když psanec Sam Leeds přinese zprávu o chystaném útoku Apačů, počestní obyvatelé mu odmítnou uvěřit. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Mol 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné tři hvězdičky. Tak průměrnej béčkovej western, že víc průměrný už to ani být nemůže. Je fajn, že zde pálí kostelní lavice. To je jistě k plusu filmu, ale co je určitě jeho mínus je inteligence indiánů. Místo toho, aby do kostela naházeli nějaký zápalný dýmovnice a vykouřili tu chamrať, kterou potom mohli, až by vybíhala, postřílet jako Němce v Dachau, tak tam zbytečně umírají. Film nasáklej whiskey a prachem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní western o dobrém a zlém muži, kteří si své role postupně vymění, ozdobený místy výbornou dramatickou hudbou (která mi připomínala Planetu opic). Zajímavý je i obraz, kdy za hořícími troskami kostelních vrat poskakují indiáni čekající na skalpy. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krvelační indiani-meskalerové naženou obyvatele malého městečka do kostela, kde se přeživší bílí zabarikádují a odsud odražejí stupňující se útoky rudých... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Rozpočet filmu si nemohl dovolit kaskadéry, a tak Apače ve skutečnosti hráli záchranáři z Kalifornské pláže Santa Monica. Pomocí techniky body paint měli pomalované celé tělo, aby vypadali jako Indiáni. (Mol)

Reklama

Reklama