Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

castor 

všechny recenze uživatele

Smithova dílka jsou otevřená a upřímná a vynikají především v dobře napsaných postavách a sází na autorovo nadání psát brilantní dialogy. Banky: „Kdy vyrážíme?“ Holden: „Ale já jdu s Alyssou? Nechci, abys mi to zkazil“ Banky: „Třeba taky zavěsím!“ Holden: „Ale to je normální klub“ Je třeba ocenit přístup ke zvolenému tématu, jakým je tentokrát především homosexualita. Vše se točí kolem filmů, comicsů a narážek na sex. Vše ale překrývá smysl pro detaily, dialogy jsou vtipné, vulgární a bezvýhradně chytré. Bez diskuse originálně pojatá, velmi příjemná záležitost! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smith opět vypráví o sexu, avšak tentokrát trochu vážněji. Rozehrává zajímavý a neotřelý romantický příběh o mladíkovi, který našel ideální ženu v lesbičce. Film je plný režisérových oblíbených témat a dialogů na téma sex. Je zde spousta povedených scén a některé dialogy zavání genialitou, ale vážnější vyznění snímku a minimum vtipných scén zapříčinilo to, že jsem se docela nudil a pomalé tempo to jen umocňovalo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Smith natocil jednu z nejlepsich romantickejch komedii. Originalni a dostatecne nosna zapletka, naprosto spickovy dialogy, ktery se nevyhejbaj zadnymu tematu okolo vztahu a sexu a jsou vetsinou fakt skvele vtipny, par odkazu na Smithovo dalsi filmy, probirani komiksu a do toho skvely sympaticky herci. Jason Lee je osvedcena volba, ale tady precejen nema tolik prostoru, kterej mu krade Ben Affleck, na svy pomery skvele sympatickej a dobre hrajici. No a pak tu je Joey Lauren Adams, ktera ma desne vychlastanej hlas, ale jinak je naprosto perfektni. Jedina skoda je, ze Jay a Tichej Bob maj pouze jednu scenu, na druhou stranu, Bob si tu da asi nejdelsi proslov ze vsech filmu, kde se vyskytnul. Takze celkove naprosto spickova romanticka komedie, ale rozhodne ne muj nejoblibenejsi Smith. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Plíživé komediální drama o mezilidských vztazích, které je okořeněno problematikou homosexuality. Výborně vyvážený film, který je doslova ze života. Rozesměje, ale je i hodně k zamyšlení. Ačkoliv jsou některé situace, jež zažívá hlavní hrdina, takřka absurdní, dokáže se do nich bez problémů vžít každý divák. A proč vlastně ne? Stát se může v životě cokoliv. Myslím ale, že zlomovým okamžikem filmu, za kterým se skrývá podstata, hlavní myšlenka a i jeho název, je upřímná zpověď mlčenlivého Boba v bistru, kde nastíní problematiku "hledání Amy". Není to ale jediný výborný moment. Skvělých syrových a upřímných rozhovorů a situací k zamyšlení je tu mnoho. Navíc Ben Affleck hraje poprvé ve své kariéře a i to je úkaz, který by si neměl nechat ujít mnohý fanoušek i odpůrce. Naopak Joey Adams, se kterou se Ben potkal už dřív v Omámených a zmatených , mi dojem trochu kazila. Přišla mi krajně nesympatická a její originální hlas mi přímo rval uši, takže doporučuji dabing. Také scéna, ve které Holden nabídne "dorovnání zkušeností" mi přišla už přes čáru. Přesto celkový úspěch. Konec mne vůbec potěšil nejvíc, jelikož nepadl do patetické rutiny a zanechal diváka v myšlenkách. Vřele doporučuji. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith sebou jako tradičně přináší ambivalenci. Na jedné straně nestandardní romantická linie s dojezdem, geekovské fluidum, sexuální otevřenost či zajímavý rozbor nacisty Lukea Skywalkera a jeho černobílého táty a na druhé k Holdenově inteligenci neadekvátní švédská nabídka (zřejmě přednesená po užití Jayova zboží) či dětinské chování postav, které by ve svém životě potřebovali opravdový problém, aby věděli, co to problém je. Apropo, když už Mlčenlivej Bob jednou promluví, stojí za to ho poslouchat.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)

Reklama

Reklama