Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento film vlastně nepotřebuje komentář, a přesto se o něm dá napsat diplomová práce. Na dramatech je okouzlující, že je to s nimi jako v životě: čím více jsi zažil, tím intenzivněji si snímek užiješ... tím lépe se čte mezi řádky... o to snadněji lze najít pochopení v příbězích, které skrze (nejen) Hollywood publikují ostatní. I režiséři a herci jsou přeci jen (kupodivu) lidé. Kevin Smith se rozhodl neventilovat si zklamání ze svých prvních krůčků v mystériu zvaném láska akčním filmem, ale natočil romanci. Já jsem k dnešnímu dni - 13.04.2010 - z jeho tvorby viděl zatím jen Zacka a Miri :-) a tento skvost. A nyní mám ke své hanbě ohromné nutkání sehnat si všechny jeho kultovní komedie. Prostě mám pocit, že jsem se ve svém seriózně myšleném filmovém životě dopustil MNOHA chyb, ale tahle - Smithovská nevzdělanost - je zdaleka tou největší. Tímto srdečně zdravím všechny nešťastně zamilované, kteří opovrhují infantilními americkými komediemi s happy-endem, a spolu s filmem Chasing Amy vzkazuji: nejsme sami! Někdo jiný v minulosti si také prošel tím samým, co my. V lásce a odpuštění již není co objevovat. Stačí "jen" být silný a ozbrojit se vtipem. V lásce / vztazích / sexu již bylo na Zemi prožito vše, a na to se jdu dnes večer napít. No reason to be sad, but still... (ne, vůbec si do komentáře neventiluji své pocity ;-)!) Special thanks to Botič. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak mně filmy Kevina Smithe nevadí, byť sebesprostější, tady jsem postrádala téměř všechno, co dělá jeho filmy jinými, kromě Jaye a mlčenlivého Boba, kterých jsem si však užila zatraceně málo. Jinak obrovské zklamání - na komedii jsem se nepobavila, romantiku odrovnala odpudivá a přehrávající Joey Lauren Adams s naprosto šíleným hlasem, dramatickou linku pohřbil Ben Affleck, příjemně smithovsky působil jen Jason Lee. Odnesla jsem si pouze poučení, že všechny výstřelky, kterých se dopustíme, nás doženou vždy, kdy se to nejmíň hodí a speciálně excesy týkající se sexuálního života chlapi neumí strávit (u sebe samozřejmě ano :-)). ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Život vedle toho, že je jako bonboniéra je také jako puzzle. Každý hledáme toho druhého, kdo by doplnil chybějící dílek naší skládačky a stal se tak součástí mozaiky zvané život. Každý hledáme svojí Amy. Kdysi dávno ještě před nezapomenutelnou mezidruhovou erotikou ( Clerks 2 ) Kevin Smith natočil malé nenápadné romantické drama. Pochopitelně se tu vyskytuje větší množství vulgarit, vtipů a Jay a Silent Bob ale hlavním tématem je láska a vážnější nota, než jsem u Smitha zvyklí. To vše korunované nezapomenutelným koncem. 9/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Třetí film od Kevina Smithe. Ten si u mě na rozdíl od jeho prvních dvou filmů nakonec udržel po 10 letech kvalitu. Kevin Smith zde dál rozšiřuje svůj vesmír s flákači z New Jersey, kde se lidi navzájem znají a jako peprnou historku vypráví něco, co jsme mohli vidět v jiném filmu. Zároveň to ale hned takhle zkraje může být dost matoucí, protože Smithovi herci hrají několik různých postav, zde například hlavní trojice Ben Affleck, Joey Lauren Adams a Ben Affleck hráli všichni v předchozím filmu Flákači, ale každý někoho úplně jiného. Chasing Amy patří mezi smutnější filmy "Vew Askewniverse" a Smithovi to překvapivě jde. V Clerks a Flákačích se také hodně řeší vztahy, ale zde jde Smith trochu hlouběji. Taky už zde je třeba znovu motiv "příliš zkušené přítelkyně" (což je vtipné, protože pak s tím Kevin sám v civilu bojoval u své manželky, kterou ale poznal až po premiéře Chasing Amy), ale zde už to je drsnější a jde se víc na dřeň. Pořád tu taky máme motiv kamaráda, který se chová jako slušnej hajzl a někdy si nevidí do huby, ale zde mi to přišlo mnohem povedenější, hlavně díky tomu, že v podání Jasona Leeho to nebyl jen obyčejný prudič. No, abych zase ten film příliš nenalazyoval. Chasing Amy je pořád místy slušná komedie, nerdi si občas užijí komiksové prostředí, ale především je tenhle film působivé drsnější romantické drama... Tohle se Smithovi fakt povedlo. Ačkoliv i když jsou zde vztahy realističtější, pořád můžou občas dialogy působit trochu pateticky a někdy, hlavně u vyhrocenějších scén trochu šustí papírem. Na druhou stranu se zde herci fakt snaží, především Jason Lee je úžasný (mimochodem bych mu tímto rád pogratuloval k tomu, že po více než 20 let konečně odešlel od Scientologie). Velice zajímavá smithovka. (8/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantická komedie. Kevin Smith se trochu zklidnil a až na dva vtípky na začátku (obligátní utahování ze Star Wars a geniální parafráze scény z Čelistí) se věnuje hlavně postavám a příběhu, který je jak originální tak i velmi zábavný. Dialogy jsou tradičně dovedené k dokonalosti a nikdy nesklouznou do trapně vulgárního "prcičkovského" humoru - na tom mají samozřejmě velkou zásluhu také herci, obzvlášť Ben Affleck je skvělý (ano, ten Affleck o kterém jste si mysleli že hraje hůř než maminčino žehlící prkno). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)

Reklama

Reklama