Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, vzhledem k tolika opěvným hlasům na účet filmu jsem čekal o dost víc. Dlouho to byla nic neříkající nuda proložená přisprostlými výrazy a upřímností ohledně sexuálních hrátek přítomných, pak to začalo být chvilkami náznakem i zajímavé, ale humor (jestli tu opravdu někde byl) mě silně minul (snad jen aplikování rasové problematiky na Star Wars jakožto absolutní absurdita ve mně vyvolalo nejisté uchechtnutí). Co se týče herců, jediný alespoň trochu sympatický jedinec byl Banky Jasona Leeho, z Bena Afflecka vyzařoval docela průměrný a kupodivu celkem uvěřitelný teenager (jak jinak nazvat jeho chování), jenže jeho postava už podle mě měla kapánek delší dobu po pubertě, čímž svůj předvedený výkon kompletně shodil a Joey Lauren Adams mi byla svým herectvím dost protivná, nemluvě o strašném hlasu (1 z mála případů, kdyby možná mohl být český dabing lepší než originál). No a pak Jay a Mlčenlivej Bob; tak nějak jsem narozdíl od naprosté většiny diváků (naivně) doufal, že tam stráví minimum času, ale i tak mě (hlavně Jay) stačili svou chvilkovou přítomností otrávit. Ale naštěstí jsem se probudil ze své natvrdlosti a konečně pochopil, že tuhle dvojku Smith rve jak se zdá do každého svého filmu (ostatně jde i o něj, že), což budu akceptovat a další snímek tohoto režiséra si už shánět nebudu (Dogma a tohle veledílo mi stačilo). Takže závěrem, u jeho počinu jsem se převážně nudil, nesmál a dusil se slzami Holdena a jeho lesbické přítelkyně Alyssy, takže to budou pouze 2*, otevřenost v otázkách sexu a vulgarismy dobrý film rozhodně nedělají. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční a nejednoznačné romantické drama, které bych od Kevina "Šalamouna" Smithe nikdy nečekal. Film je klidný a zároveň drsný, vážný a zároveň nadlehčený. Bavil jsem se dobře, ale myslím, že děj se dostane na nejvyšší úroveň až po příchodu Jaye a silent Boba. Bobův projev o tom, co to vlastně znamená Chasing Amy mě opravdu dostal. Krásné a zajímavé dílko, v kterém určitě nikdo nehledejte komedii. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj najserióznejší Smith. A ono je to pri tom úplne štandardný Smith - stále provokatívny, stále neslušný a nadržaný... Je tu však pár vyhrotených citových scén, ktoré sú až nepríjemne vážne. Skvelé dialogy, naozaj znesiteľný Affleck. Príbeh je na úzadí (asi ako v prvých CLERKS). ZACK & MIRI či CLERKS 2 sú romantickejšie a "príbehovejšie" a aj vizuálne príjemnejšie. Amy je menej vtipná smithovina, ale rovnako skvelá... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amy už přece jen dopadlo lépe než to první. Film má opět spoustu fantastických myšlenek a vynikajících dialogů. O sexu se tady opět dozvíme některé nové pojmy. Tak jako byl v Zack a Miri Bludný Holanďan tak tady je to pro změnu termín Želízko. Mlčenlivý Bob v tomto filmu promluví a prakticky celý ten problém rozlouskne. Osobně cítím z tohoto filmu vrchol Smithovy tvorby. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)

Reklama

Reklama