Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

charlosina 

všechny recenze uživatele

Mladí muži za pultem jsou perfektní, ale tím pro mě ta dobrá tvorba Kevina Smithe (prozatím) končí. // !!SPOILERY!! // Já Amy nehledám, a kdyby měla navíc charisma jako Joey Lauren Adams (a ten hlas!), ani bych ji nikdy nehledala. Ale o tohle tady nejde... tady jde o Holdena, kluka s citlivou duší, který se zabývá tvorbou komiksů, a najednou ho okouzlí (pro někoho) sympatická Alyssa, která v něm ale vidí jen přítele, protože je "na druhé straně". A tak se ji po několika dlouuuuhýýýých měsících svěří se svými city, což se ji strašně dotkne (hrdá to lesba), ale pak nějak otočí a oba jsou strašně zamilovaný. Jenomže kámoš Holdena Banky se s tím jaksi nemůže vyrovnat a začne vytahovat špínu na Alyssu, a když se Holden dozví, že jeho dívka užnelesba zažila trojku, tak se ho to strašně dotkne (jeho ego nemůže překousnout, že není ten jediný, a už vůbec ne první). Tak tedy ten románek skončí... Holden si poté uvědomí, že se zachoval jako debil, že takovou už nenajde (bohužel nebo bohudík?), ale to už je pozdě. Nebo možná není, protože po nějaké době na sebe narazí... jestli je ale Alyssa v té době monogamnímu hetero vztahu otevřená, nebo ne, to už tam řečeno není. // Jo, asi jsem zaujatá, ale myslela jsem si, že je tohle "geniální" film Kevina Smithe, ale jaksi šel úúúúplně mimo mě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Velice zvláštní snímek, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Začnu od konce. To přišla obrovská katarze a o celku jsem dlouze přemýšlel, vlastně přemýšlím doteď.. Konečně vše dostalo smysl a vystoupla genialita tohoto snímku. Se vším co předcházelo jsem měl ovšem problém. Snímek je předně zbytečně dlouhý, v úvodu jsem se opravdu hodně nudil. Čekal jsem typickou Smithovinu, jenže humor byl na výjimky slaboučký. Pořád jsem čekal, kdy se strhne vlna humorných dialogů, jako ve dvou předešlých filmech, ale v hustě přecomicsovaném rozjezdu se ne a ne prosadit. Postupně však vyplouvala a roli přebírala originální romantická linka a s ní snímek začal velmi nabírat na poutavosti až do konečné hluboké duševní očisty.. Ponecháno bez hodnocení. Chasing Jitka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší dílo pána Smithe. Je pravda, že Smithovi nevadí říkat věci naplno a nevím jaké měl reakce na toto dílo v konzervativní Americe. Opět se tu moc mluví, příběh mě moc nezaujal, ale nejvíc jsem tu postrádal humor a především dvojici Jaye a Boba, kteří se tu objevili jen na chvíli, takže šlo spíš o takové zvláštní romantické drama, než že by se u toho člověk smál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama