Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Ano přiznávám se že patřím k těm sociálům co viděli napřed Dogma pak Jay and Silent Bob Strike Back a teprve až potom Chasing Amy. Nu takže tohle mě čistě posadilo na prdel hlavně proto že to vlastně ani nebyla komedie sice jsou tam vtípky ale prostě je to ve vážnějším duchu od Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks, Dogma a Mallrats se to prostě liší. Skvělý Jason Lee (jak jinak) super Ben Affleck (jak jinak ve Smithovejch filmech je vždycky super) a Joey Lauren Adams je taky skvělá. Přičtěte si naprosto dokonalý scénář jak je ostatně u Kevina Smithe zvykem, komiksové prostředí a hlavně Jaye a Tichýho Boba (kterej se nápadně rozmluvil) a vyjde skvělý film který má co říct a hlavně i když se na něj podívám postý furt mě bude bavit. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Život vedle toho, že je jako bonboniéra je také jako puzzle. Každý hledáme toho druhého, kdo by doplnil chybějící dílek naší skládačky a stal se tak součástí mozaiky zvané život. Každý hledáme svojí Amy. Kdysi dávno ještě před nezapomenutelnou mezidruhovou erotikou ( Clerks 2 ) Kevin Smith natočil malé nenápadné romantické drama. Pochopitelně se tu vyskytuje větší množství vulgarit, vtipů a Jay a Silent Bob ale hlavním tématem je láska a vážnější nota, než jsem u Smitha zvyklí. To vše korunované nezapomenutelným koncem. 9/10 ()

Reklama

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Velice zvláštní snímek, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Začnu od konce. To přišla obrovská katarze a o celku jsem dlouze přemýšlel, vlastně přemýšlím doteď.. Konečně vše dostalo smysl a vystoupla genialita tohoto snímku. Se vším co předcházelo jsem měl ovšem problém. Snímek je předně zbytečně dlouhý, v úvodu jsem se opravdu hodně nudil. Čekal jsem typickou Smithovinu, jenže humor byl na výjimky slaboučký. Pořád jsem čekal, kdy se strhne vlna humorných dialogů, jako ve dvou předešlých filmech, ale v hustě přecomicsovaném rozjezdu se ne a ne prosadit. Postupně však vyplouvala a roli přebírala originální romantická linka a s ní snímek začal velmi nabírat na poutavosti až do konečné hluboké duševní očisty.. Ponecháno bez hodnocení. Chasing Jitka. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nikto nedokáže točiť filmy o tak bežných veciach ako Kevin Smith. Či sú to Jay a Bob (poznám niekoľkých vo vlastnom živote), alebo rozprava o neopätovanej láske a o tom, ako morálne prehrešky a bývalé vzťahy ovplyvňujú súčasné, či je to v nadnesenom príbehu o komiksoch alebo o lesbičkách, stále sú to tak reálne a skutočné veci, že z toho ide strach. Chasing Amy je veľmi vtipný ale zároveň až mrazivo skutočný smutný príbeh o láske. O láske každodennej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama