Reklama

Reklama

Benji 2: Dobře utajený kód

  • Československo Dobře utajený kód (více)

Obsahy(1)

Statečný pejsek Benji se tentokrát vypraví za dobrodružstvím do Řecka, kam ho s sebou vezmou jeho majitelé na dovolenou. Benjiho tak čeká jeho první cesta letadlem. Bude potřebovat pořádnou dávku odvahy, protože hned po příletu do Řecka ho začnou pronásledovat neznámí lidé, kteří nevypadají vůbec přátelsky. Chtějí totiž získat něco, co má Benji u sebe. Ale žádný strach - Benji si ví rady v každé situaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Benjiho, který už tak dobře jako jednička nefunguje. Titulní psí hrdina je pořád k smrti roztomilý "čumák", který nešťastně bloumá ztracený v Athénách, krade buřty nebo se skamaráďuje s větším psem, to vše funguje na 100%. Ale tam kde v jedničce byli poměrně reální únosci, tady je příšerně dementní a nehodící se "špionážní" zápletka, kde Benji má na sobě nějaký kód a jde po něm slizký zabiják. A navíc je půlka dialogů v řečtině, které nerozumím a které se autor anglických titulků nenamáhal přeložit (české titulky či dabing jsem nenašel). Takže zbyl příjemný, o něco slabší dětský "pejskový" film. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Z Benjiho gréckeho dobrodružstva by si mali brať príklad mnohé súčasné filmy o psích hrdinoch. Film je postavený na zmysluplnom deji, je vidno, že k jeho vytvoreniu pristupoval režisér s istou zodpovednosťou. Akoby aj nie, keď bol majiteľom hviezdy v hlavnej úlohe - sučke, ktorá Benjiho hrala. Okrem Benjiho sa na scéne objavia i iné zvieratá, niektoré v roli kladných, iné záporných charakterov, všetky však film obohacujú. Film však nestojí iba na roztomilosti domácich miláčikov, ale i na ucelenom príbehu s humorným nádychom, na ktorého konci zločincov, ako inak, dostane polícia. Hodil by sa však taký preklad originálneho titulu, ktorý by obsahoval aj Benjiho meno... Takisto platí, že autori nemali vysoké ambície, a tak vyššie hodnotenie si dokážem predstaviť iba u skutočných milovníkov podobných dobrodružstiev. (26.12.2010) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je rozhodně lepší než první film. Tady už je nějaký trochu lepší příběh, je zde větší zapojení lidských postav do děje, je to mírně ujeté, jak je to vlastně špionážní film pro celou rodinu, a tak nějak to celku více sedne. Tady už nejde jen o hezké záběry na pejska, tady už to funguje jako zábava pro celou rodinu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.3.1982 (R: ČST 1 = 30.12.1982), réžia českého znenia (ÚPF) = RADOVAN KALINA+ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 4.7.2009 - Pozor, na DVD od VAPETu je dabing NOVY a za veľa nestojí. ČT to ale doposiaľ vždy vysielala s pôvodným kinodabingom. (2.4.2009) - Tieto pôvodné filmy s Benjim milujem. :-) ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Aténách v Řecku a v New Yorku v USA. (rafix)

Reklama

Reklama