Reklama

Reklama

Legenda divočiny

  • USA White Wolves II: Legend of the Wild (více)

Obsahy(1)

Zanícený ekolog a aktivista v hnutí na ochranu zvěře Ben Harris, který se pokouší dostat vlky ze seznamu ohrožených druhů, každoročně přes prázdniny zaměstnává mladé provinilce. Letos se tým jeho pomocníků na čtrnáctidenní výpravě do divočiny skládá ze samotářského sprejera Steva, mladé zlodějky Crystal a násilnické Beri pohrdající společenskými hodnotami. Jejich úkolem je zpracovat záznamy skrytých kamer, které mapují vlky v jejich přirozeném prostředí, a pro Benovy nezkušené pomocníky je to zpočátku příjemně dobrodružná cesta, během níž překonávají peřeje, prolézají jeskyně, zdokonalují své znalosti nutné pro přežití, učí se překonávat osobní rozdíly ve prospěch společné práce a navazují nová přátelství. Potom však dojde k dramatickému zvratu, který zvedne sázky a prověří schopnosti mladých lidí v té nejtěžší z možných zkoušek. Všechno začne poté, co se skupina setká se dvěma bratry, vychloubačným Masonem a jeho bratrem Jeffem, provozujícími paragliding. Ti se chtějí před Crystal a Beri vytáhnout, což však skončí nehodou a Masonovým zraněním. Ben se ho rozhodne dopravil po řece k nejbližší stanici první pomoci a starost o pozorování vlků mezitím svěří svým mladým pomocníkům. Během riskantního raftingu se však člun převrhne a zraní se i Ben. Po krátké panice se podaří přesvědčit bázlivého Jeffa, a ten se na padáku vydá přivolat pomoc. Když jsou krátce po té Mason a Ben letecky dopraveni do bezpečí rozhodnou se Beri, Crystal, Steve a Jeff zůstat v divočině a dokončit Benovu práci s pozorováním vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Průhledné a naivní dílko, které by možná svým tématem mohlo dělat radost ochranářským aktivistům, ale svým scénářem je tak hloupoučké, až to bolí...Celkový dojem 20 %. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film má pekné posolstvo. Aj keď pohnútky väčšiny z postáv nie sú kvôli environmentálnemu zmýšľaniu či kvôli súcitu so živými tvormi, ale kvôli tomu, že im ukázal cestu biely vlk. Napriek tomu, že spracovanie pôsobí dosť televízne, čo vidno hlavne na akcii, céčkových tínedžerovských hercoch či stereotypnom chovaní postáv, a nevyhne sa tradičným vzťahovým a iným klišé (rozzúrený medveď a splavovanie perejí nesmú chýbať), má príjemný dobrodružný kontext, nevtieravé environmentálne posolstvo a je zasadený do krásneho prírodného prostredia. To dýcha pomaly z každého záberu. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama