Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztomilý dětský film poplatný době především kvalitou výpravy. Holčička Veronika žijící v dětském domově dostane k narozeninám od víly kouzelný raneček, který jí splní každé přání. Ve chvíli, kdy se o něj nechce rozdělit s kamarády, o raneček přichází a musí si ho v pohádkovém světě (Svatojánek, Liška, Myšák, Havran...) vysloužit zpět. Film je milý především díky písničkám a kvalitnímu českému dabingu (J. Zíma, N. Urbánková...). Pro řadu pamětníků "pohádka mládí". (ilonaho)

(více)

Recenze (29)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Tento film jsem viděl jako poměrně malé dítě a pak dlouho neběžel. Udělal jsem si o něm určitou představu a před jeho nedávným opětovným shlédnutím jsem měl velké obavy, že budu zklamán. A naštěstí opak byl pravdou. Byl jsem až překvapen, jak působivý ten film neustále je. K tomu si připočtu chytlavé melodie (ta titulní se mi v hlavě proháněla takřka celý život), sympatickou hlavní hrdinku - malou Veroniku, výbroný dabing a nemohu dát jinak, než čtyři hvězdičky. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Tak toto je nostalgia jak hovädo! Ak by som mal zostaviť rebríček filmov, ktoré ma v detstve najviac zasiahli a zanechali najhlbšiu stopu, tak tento film by figuroval na vrcholných miestach. Žiaľ, dnes sa už naň nedokážem pozerať z perspektívy malého dieťaťa a vychutnávať plnými dúškami to kúzlo, ktoré z neho srší, no súčasná perspektíva mi zase odhaľuje zákutia filmu, ktoré som ako dieťa prehliadal. Všímam si, ako kvalitne sú stvárnené kulisy a masky. Nejde o technickú dokonalosť ako napr. v Planéte opíc, ale jednoznačne ide o vysokú umeleckú úroveň. Všetky tie detaily filmu (napr. v domčekoch) majú svoje miesto v perfektnom umeleckom štýle. Všímam si kvalitnú hudbu. Okrem hudby, ktorá si ma získala ako dieťa a ktorá vo mne dodnes rezonuje, hoci motívy sú pomerne jednoduché, zrazu objavujem aj množstvo kvalitných džezových motívoch, ktoré by som tu rozhodne nečakal. No a predstaviteľka Veroniky je jedno z najroztomilejších stvorení, aké som kedy na obrazovke videl. Na záver zhrniem, že sa jedná o výborný film určený predovšetkým malým deťom, ale jeho umeleckú hodnotu ocenia aj dospelí. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pro generaci dnešních čtyřicátníků rezonující nostalgie, pro mě naprosto obludná sbírka kombinace zmateného děje, monotónních hudebních čísel a děsivých masek. Prvních dvacet minut jsem to bral s nadsázkou, ale po příchodu do „země za zrcadlem“ to sklouzne do něčeho tak nepopsatelně bizarního, že ač to začnete nenávidět sebevíc a modlit se za konec, chcete si to rvát rovnou do žíly i nadále. Film plný paradoxů, který každému doporučím, ale sám ho už nikdy nechci vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak krásně bizarní rodinný film, hlavně v tom smyslu, jak je natočen s postavami ve zvířecí podobě, ale přitom tak skvělý v tom, jak je zvládnutý jako muzikál, že to je rozhodně zážitek, který stojí za to. Nevím, jestli mu dnešní děti přijdou na chuť, ale já jsem nadšeně zíral, co to sleduji. Hudba mě dovedla uhranout. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Mám velikou radost, že se mi konečně podařilo najít ve zdejší databázi tenhle krásný dětský muzikál. Je pravda, že jsem ho viděla v televizi jako hodně malá, možná ještě coby dítko předškolní, ale nedokázala jsem ho do dneška vymazat z hlavy. Pamatuju si jak na mne zapůsobily zejména ony pohádkové zvířecí bytosti. Tenkrát jsem opravdu věřila v jejich existenci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Podľa Vasilici Tastaman, ktorá v rozprávke stvárnila dobrotivú gazdinú a prefíkanú líšku, bola po jej smrti v roku 2003 pomenovaná jedna ulica v jej rodnom meste Brăila. (Raccoon.city)
  • Vlasy malej Veroniky (Lulu Mihaescu) neboli jej skutočné, ale parochňa dovezená z Francúzska. (Raccoon.city)
  • Margareta Pîslaru stvárnila vo filme kráľovnú mravčej kolónie, vílu, vychovávateľku a zároveň riaditeľku domova. Aj Dem Radulescu si zahral dve úlohy, a to kocúra Danilu a kuchára. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama