Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi to mohlo tak dlouho unikat. Nakonec jsem ale zase tolik netratil, protože je potřeba přiznat, že Smith natočil mnohem suverénnější kusy!! Opět během jediného dne nabízí zdánlivě obyčejné scény, avšak které dokáže skvěle vypointovat, koncentrace hlášek nicméně není tak velká a atmosféra není tak uvolněná jako jindy. Samozřejmě nechybí Smithův trademark v podobě slavné dvojky drogových dealerů Jaye a mlčenlivého Boba. Bohužel ani oni ale nejsou tak přesní, jako v jiných „smithovkách“. O nějaké nedoceněnosti bych tu moc nemluvil.. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo, kterému nic nechybí ! Perfektní dialogy, super hlášky, vtipné scénky ! Jeden z mých nejoblíbenějších Smithových filmů ! Ben Affleck mě překvapil - tady byl super ! A taky asi nejlepší film s Brendou ,-)) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si Flákače sehnal. Komedie Kevina Smithe můžu pořád a člověku zlepší náladu vždycky. Opět máme na scéně Joye a mlčenlivého boba a opět jsou fantastičtí. Pro mě osobně nejlepší komediální dvojice jakou jsem měl možnost na obrazovkach vidět. Je až neuvěřitelné jak v blbém obchoďáku se dá natočit skvělá komedie za pár dolarů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná rozchodem, ale to není důvod zoufat. Má to své výhody. CITÁT - Miluju ranní vůni konzumu......... Jay a Silent Bob opět v akci. Jsou to borci. CITÁT - Zničte to tu !!........ DIALOG : BRODIE (Jason Lee) - To není možný, Lois by nemohla mít dítě se Supermanem. Myslíš, že její děloha je tak silná ? T. S. (Jeremy London) - Jasně, proč ne. BRODIE - Ne. Například děloha Wonder Woman by jeho dítě unesla. T. S. - Jak jsme u jídla dospěli od sexu s Brandy na Floridě k pohlavnímu životu Supermana ? BRODIE - Sušenky nejsou jídlo........ Film je opět o vztazích, tak jak to u těchto příběhů vždycky je. Tentokrát je to trošinku nechutné. Scéna z rukou v zadku okolo 46 až 49 minuty je na zvracení. CITÁT - Je to trošku rozteklé......... Ve filmu si zahraje i Stan Lee, tvůrce mnoha komiksových postav. Nakonec to dostane ty správné obrysy a každý co si zaslouží. Povedený dialog, dobrá hudba, zvláštní, ale lidský příběh a pěkně se to sledovalo. Spokojená je i Susanne. Nevíte, kdo to je ? To je kámoška Jaye a Boba, ale to je už jiný příběh. Ve filmu mimo jiné zazní song "Susanne" od Weezer nebo "Smoke Two Joint" od Sublime. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kinoverzia: Vyzera to ako standardna romanticka komedia do ktorej Smith pridal mnozstvo popkulturnych odkazov na filmy a hlavne komixy. Dokonca sa objavi aj Stan Lee v nejcool cameu ake kedy predviedol, kedze dostal na starost prejav v ktorom pouci hlavneho hrdinu o citoch. Oproti Clerks sa bohuzial vytratila prirodzenost, takze uz to nepôsobi ako film zo zivota ale ako vykonstruovana komedia s miestami viac a miestami menej vtipnymi figurkami. Vdaka tomu romanticka linia a vztahy medzi postavami nie su take silne a nevyvolaju dostatok emocii. Ale ako nenarocna komedia to funguje slusne a niekokokrat som sa znova zasmial. Bavil ma hlavne running gag s plachetnicou. Takisto Jay a tichy Bob exceluju a predvadzaju kusky jak z nejakej grotesky. Nova hlavna dvojka TS a Brodie svojou nezrelostou dost pripominaju Randala a Danteho. Jason Lee predvadza aj dostatocne dobry vykon a je casto vtipny, ale Jeremy London je dost nevyrazny a ich priatelstvo nie je ani zdaleka tak silne ako Randala a Danteho. Jasonovi to behom tej ich kratkej sceny viac ladilo s Brianom O'Halloranom ako s Londonom. Zensky element je pekny na okrasu ale po hereckej stranke nic extra. Dve hlavne zenske postavy (Shannen Doherty, Claire Forlani) dokonale zatieni Joey Lauren Adams v parminutovom vystupe. No a nakoniec tu su zaporaci. Michael Rooker si toho svojho vychutnava a ulisne prehrava ale Ben Affleck v tomto filme dava za pravdu vsetkym, ktory tvrdia, ze nevie hrat. Nastastie v dalsom Smithovom filme potvrdil opak. Vysledkom je slusna komedia v ktorej Smithove trademarky nefunguju tak silno ako v ostatnych filmoch. Ale co by niektori ini reziseri dali za takyto film. 6/10. Extended cut: obsahuje alternativny zaciatok, ktory pridava dlhu liniu s atentatom, ktora sa tiahne celym filmom. Prilis zabavna nie je. Len vdaka nej vyznie trochu zmysluplnejsie preco Michael Rooker neznasa Londona a nechce, aby s nim skoncila jeho dcera. Ale zase Rookera caka trochu drsnejsi koniec. Naviac je tu aj mnozstvo drobnejsich dialogov na ktore su odkazy aj v kinoverzii, ktore v kinoverzii nedavali prilis zmysel, ale ani neobtazovali. Extended cut povazujem za slabsi, kedze väcsina pridanych scen je nudna. Asi najviac ma potesilo cameo Quick Stopu. 5/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Sven-Ole Thorsen si ve filmu zahrál v roli šéfa ochranky LaFourse. Na filmu se podílel také jako kaskadér a v závěrečných titulcích je v obou případech uveden jako Sven Thorsen. (Rominator)
  • Film byl natáčen v Minesotě, zároveň s filmem Fargo (1996). (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama