Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsme spolu spali, na lyžařském výcviku, pamatuješ?" "Tos byl ty?" Mám filmy Kevina Smitha rád. Doslova miluji Hledám Amy, hrozně mě baví Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder a Dogma, Mroží muž je úlet a i Zack a Miri točí porno je sranda. Když jsem ale před lety viděl jeho první film, dodnes oslavovaný a vynášený, tedy Podvodníky z New Jersey, trochu jsem protáhl bradu, protože mě to zrovna moc nevzalo. A podobně to mám i s Flákači, dalším jeho hodně vynášeným filmem. Sledoval jsem to na třikrát, prvních cca 20 minut jsem dokonce přemýšlel, že to vypnu. Pak se to trochu rozjede, ale tak nějak mi to moc nesedlo. Částečně za to může Jason Lee, protože mi není moc sympatický. Trvá fakt dlouho, než mě to začalo bavit a počítám, že za pár dní si z toho budu stejně pamatovat jen Joey Lauren Adams. Ještě mě tedy čekají Clerks 2, abych pravdu řekl, moc se mi do nich nechce. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Trestuhodne nevyuzity komicky potencial lokace obchodniho centra. Tenhle film mohl byt tak jednoduse zabavny, ale stalo se tak jen parkrat a vyjimecne. Potvrzuje to tak relativni neschopnost Kevina Smithe na poli komedie a ultimatni prehodnocenost jeho filmu. Bonus to ode me ziskava za muj prvni odhaleny 3D obraz ve filmu (kde mimochodem vubec neni zminovana sailboat, ale sferove tvary.) "The Jedi mind trick! Holy shit, motherfuckin' Yoda and shit!" 3/10 ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je pro extended verzi, která je ze začátku ucouraná kvůli zařazení vystříhaných scén a liší se i záběry - pokud můžete, pusťte si původní kino sestřih. Pořád to obsahuje řadu geniálních scén a vtipných dialogů, ale než to najede na slušné finále, občas se trochu unudíte. Jason Lee tady s přehledem rozjíždí svojí kariéru sprostého komika, jeho parťák Jeremy London je bohužel slabší, role příjemně sedla Shannon Doherty a i řada malých roliček je fajn - ovšem klasicky nejzábavnější je duo Jaye a Tichého Boba. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z týchž důvodů, pro které si cením Q. Tarantina, si vážím K. Smitha. Oba se po paměti vrací ke svým oblíbeným snímkům, zde si vypůjčují tu známější, tu méně známé obrazy, jež pak nově zhodnotí, obohatí o nové významy, zkrátka vyšperkují, aby se do nich (tj. oněch obrazů) mohla snáz zaláskovat nastupující generace cinefilů. Kinematografie se tak nutně rodí v kinematografii, a skrze kinematografii přežívá, resp. zde znovu ožívá. ___ Náhoda (?) tomu chtěla, že jsem souběžně s projekcí tohohle filmu pročítal a promýšlel Fiska. A nemůžu si pomoci, ale v ústřední dvojici (o Jayovi a Mlčenlivém Bobovi ani nemluvě) spatřuji čelní představitelé partyzánského modu vivendi, spolutvůrcovství konzumentů. TS a Brodie nepodléhají tržním tlakům, nejsou v jejich vleku, nýbrž se bouří a s postupem času nabývají nad producenty vrchu. Obchoďák se nikdy nemůže stát místem, kde tě obchodníci oberou o poslední výplatu, to vůbec, do obchoďáku se chodí především zevlit. A nepočítejte s tím, že tu vaší date show budu hrát dle scénáře! 80 % ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jay a tichý Bob zde konečně dostali víc prostoru a tak mohli pobavit ještě víc. Jasonu Leeovi role seděla perfektně, stejně tak Ethanu Supleemu, který mě slušně pobavil. Závěr opět skvěle vygradoval a dočkali jsme se i dalšího promluvení tichého Boba a náznaku, co měl Kevin Smith v plánu v dalších letech natočit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Postava Bena Afflecka se jmenuje Shannon Hamilton. Shannen Doherty byla krátce provdaná za Ashleyho Hamiltona. (TomikZlesa)
  • Motiv na Brodieho tričku vznikl spojením tváří tří herců, kteří se o roli Brodieho také ucházeli. (hot_spot)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama