Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Clever & Smart´ je pro španělskou komiksovou kulturu to samé, co pro francouzskou ´Asterix´ nebo pro českou ´Čtyřlístek´. A tak by byl proto zázrak, kdyby nevznikla filmová verze se vším všudy, co komiks obnáší. V Česku bohužel neměl komiks na růžích ustláno. Jediný sešit vyšel v roce 1992 a od té doby nic. A je to škoda. Nejrůznější ztřeštěnosti dvou postaviček, jeden z nich dokonce umí vzít na sebe jakoukoli podobu, překračují veškeré možnosti fantazie. Groteska s velkým G. A stejně byl pojat i tento film. Tvůrci neponechali nic náhodě a vytvořili dle komiksu věrně přesný groteskně ztřeštěný filmový vizuál, který je rychlý a v podstatě stejně tak nepřehledný. Zkrátka, stoprocentní komiksový film se všemi svými šílenostmi. Groteskní komedie tak neobvyklá, že divák neznalý právě onoho komiksu s tím bude mít nemalé problémy, jak to všechno pojmout. Gagy se tu střídají doslova kulometnou rychlostí, takže je i šíleností nějak osvětlit děj či alespoň zápletku. Snímek patří ve španělské kinematografii k těm nejdražším a není divu. Experti na CGI efekty se u toho museli zadýchat. Po zhlédnutí snímku se z toho však musí vydýchat i divák, neboť něco takového do doby uvedení filmové plátno ještě nezažilo. Vtipné, chaotické, bizarní. Clever & Smart v hraném provedení nemající zábrany před ničím ani před nikým.  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSq5weDwERLS7m1Kpuf9cgeC8lgmwpQwkVqbg&usqp=CAU ()

joywork 

všechny recenze uživatele

jeden z nejdebilnějších filmů,který jsem viděl jen proto, neb jsem si před cca sedmi lety koupil do PC první DVD mechaniku a chtěl si vyzkoušet grabování z DVD. V půjčovně měli na tomto médiu jen toto dílo, ostatní tituly byly půjčené.Celý víkend jsem trávil hezké chvilky při nechtěném sledování jednotlivých scén, což bylo sebetrýzněním nejvyššího stupně. O několik let později režisér Javier Fesser natočil výborný film Camino, k čemuž musím poznamenat, že tak diametrálně rozdílné a ve všem se lišící filmy od jednoho tvůrce jsem za svůj život zatím neviděl. ()

Reklama

bouncer odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tom mám myslet - není to rozhodně kýčovitá komedie (hurá), ale hlavně není vůbec vtipná. Opravdu dva nevtipní DEMENTI, kteří se nás snaží pobavit tím, že ze sebe dělají ještě větší UBOŽÁKY, nemůžou na mě zapůsobit jinak než - PROBOHA rychle pryč. A tak slibně to vypadalo na plakátech... Proč něco takového vzniklo, když už tu máme skoro sto let Laurela a Hardyho, kteří jsou stále milionkrát lepší... ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozporuplná, ale přesto těžce podhodnocená komedie s poněkud otřepaným tématem dvou neschopných agentů, kteří originálním způsobem zneškodní všechny protivníky a bla bla bla bla bla. Vtip filmu je založen na kombinaci úchylných masek, infantilního grafického, vulgárního verbálního a tomajerryiodního scénářového humoru, což sice ze začátku působí dost divně, ale pak jsem si zvykl a celkem se mi to líbilo a dost vtipů mně rozesmálo. Komedie je technicky provedena neuvěřitelně příšerně, ale to je záměr, takže jsem ochoten to akceptovat. Herecké výkony jsou úchylné, ale do kontextu filmu celkem zapadly. Scénář je sice poněkud překombinovaný, ale docela vtipný, a nikdy bych neuvěřil, že tahle hudba se vůbec k nějakému filmu může hodit, kombinace šansonů, španělských pohodových podivností a citací z Jamese Bonda je ale zajímavá. Film (ani komiks, který naneštěstí znám jen málo, ale jestli má podobný styl humoru, asi není špatný) rozhodně není pro děti, ale pro infantilní dospělé, kteří jsou navíc magoři. Pak se vám to třeba bude líbit, zvlášť s hodně dobrým dabingem pánů Krampola a Lábuse. - Co jste to namluvil domácímu, že nás nechal klidně odejít? - Zaplatil jsem. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že comics Clever a Smart znám a v dětství jsem se u něj chlámal dokola a dokola, tak to negativně fakt hodnotit nemůžu. Je to šílený a pro neznalý nepochopitelný, ale právě ta šílenost může bejt super, pokud jí člověk přijme. Z tohohle by se v dobrý společnosti mohl stát oblíbenej film pro dobu "nad ránem". Jediný, co bych opravdu vytknul, je stopáž - 105 minut na takovejhle film je moc, i když vyloženě hluchý místa tam nejsou. Ale člověka to prostě unaví. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama