Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo Všade samé rolničky s Arnoldom: antivianočná pseudo komédia s nepríjemnou hlavnou postavou a odpudivými vedľajšími, snažiaca sa všeličo povedať, ale nedarí sa jej to, zakaždým sa pri tom buď zakokce, alebo stratí niť myšlienok alebo proste rezignuje a ide na vianočný punč. Všetci sú tu zvláštnym spôsobom mimo, ich výkony pôsobia afektovane a nedobre sa na ne pozerá, žiaľ v čele s Benom Affleckom, ktorý to tu dal úplne na kreténa a podľa toho to aj vyzerá. Nápad s hraním sa na rodinu je geniálny, nanešťastie film z toho ťaží prekvapivo málo a to málo nestojí za veľa. Je to taká dobrá zápletka, že by som si ju bez problémov dokázal predstaviť vo forme sitkomu o štyroch sériách, ale scenáristov filmu sa ju nepodarilo patrične zužitkovať ani na ploche hodiny a pol. Najlepšie napokon neprekvapivo dopadol Gandolfini, ktorý to zvládol ako jeden z minima na úrovni, zachovajúc si ľudskú (i inú) dôstojnosť (aj keď to jeho rola paradoxne robila pre prachy). No to, že je od Afflecka starší len o 11 rokov, je na filme poznať, bije to do očí a pôsobilo to na mňa divne. Nejak sa mi nepozdávalo ani na môj vkus slabé spracovanie antagonistovej premeny z hoväda na fajn chlapíka; takto to vyzerá, že sa vlastne ani bohvieako nepoučil, ale napriek tomu na konci sedia všetci v reštaurácii a usmievajú sa na seba, takže asi happyend? Mitchellov predchádzajúci Deuce Bigalow sa vydaril oveľa viac. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Mentál Affleck túži po normálnych Vianociach a preto si najme rodinu, s ktorou sa rozhodne stráviť vianočné sviatky. Po dlhej dobe konečne normálný (no, normálny) vtipný vianočný film, pri ktorom si človek nemusí zakrývať oči, resp. utápať dobrý vkus v alkohole. Osobne nechápem nevraživosť väčšiny užívateľov čsfd voči Affleckovi (v poslednej dobe sa mu príliš nedarilo, tak prečo si do neho nekopnúť, že?). Ale ruku na srdce, popri všetkých tých Santa Clausoch a iných zvrhlostiach - kedy ste videli naposledy dobrý vianočný film? Nebyť záverečnej sentimentálnej polhodinky, neváhal by som ísť s hodnotením aj vyššie. ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Ja chápem, že to tu odpadujete a hodnotíte to jednou, dvoma alebo max troma hviezdami, pretože je to gýč a bla bla bla. Proste má to svoje muchy a Affleck nie je práve úžasným charakterným hercom, ale pre mňa je toto už taká kultová vianočná záležitosť a dosť dôležitou prísadou je aj skvelý slovenský dabing. Ten sa len málokedy skutočne vydarí, oproti tomu českému je dosť pozadu, ale v tomto prípade to neplatí. Pre mňa je Surviving Christmas nenáročná, milá a vtipná vianočná vecička na odreagovanie a naladenie sa. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sem tam docela vtipná, sem tak trošičku romantická, sem tam poučná rodinná podívaná, která nemůže být na škodu, ale také nikomu nebude vadit, když ji neuvidí. Příběh o poněkud apatickém dobře vydělávajícím muži, který žije sám a protože se chce více poznat, přijede do svého bývalého domu, kde už žije jiná rodina a doslova se vnutí (za peníze) jako jeden ze členů rodiny na vánoční svátky. Pak přijede jejich dcera a na romantickou notu s notným proměněním hlavního hrdiny máme zaděláno. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

K tomu můžu říct jen jediné: "Šílenější Vánoce jsem ještě v životě neviděl". Ano, chápu že miliardář Drew nemá rodinu a chce alespoň být s rodinou na Vánoce, tak to zkusil tam, kde bydlel, když byl dítě, kde už ale bydlí jiní lidé a právě zde začalo peklo. Všichni herci, kteří hráli v tomto filmu ještě hráli jiné lidi, jen aby dostali sumu peněz, tady si z dovolením mohu napsat, že tady je důkaz toho, proč by měl každý trávit Vánoce s rodinou a nebrat cizí lidi do domu. Jo, to bych ještě spolkl a ležel bych u toho s plným žaludkem v pohodlí, ale přidat tam ještě Doo-Dahův dvojníka a další rodiny z původní přítelkyně, tak to bych už musel z toho zvracet na záchodě. Podle mě chtěli, aby to bylo originální, ale později mi to připadalo spíš přeplácané přes druhou a už jsem se v příběhu dosti ztrácel. Ale 3 hvězdičky za to, že příběh byl zábavný, odlišil se od ostatních, herci zahráli film celkem obstojně, Brian byl celkem sympaťák, takže na rodinnou vánoční podívanou si myslím, že je to celkem fajn filmek. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama