Reklama

Reklama

Sharks of the Corn

všechny plakáty

Obsahy(1)

Druid Hills v Kentucky je známé především svou velkou produkcí kukuřice. Kukuřičné lány jsou zde téměř všude, jenže teď se mezi nimi začne dít něco zlověstného. Ač je to k nevíře, vypadá to, že se mezi nimi prohánějí žraločí ploutve, každý kdo do kukuřice vkročí, je zabit. A aby toho nebylo málo, v okolí řádí i sériový vrah Teddy Bo Lucas, který navíc patří ke kultu uctívajícího žraloky a mocný kámen ze Stonehenge. Dokáže je vůbec někdo zastavit? (SOLOM.)

(více)

Recenze (2)

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl za ty roky ledasco, ale tohle je pro mne jeden z absolutních vítězů coby nejhorší horor roku 2021, potažmo žraločí tématiky vůbec. Tim Ritter není vůbec neznámým režisérem, svůj první film natočil v roce mého narození, ale jeho kariéra začala velmi brzo opadat a poslední roky točí už jenom nízkorozpočtové braky nejhoršího kalibru. Viděl jsem už žraloky v písku, ve sněhu, v močálech, v tornádu, ve vesmíru, duchy, nejrůznější mutanty i křížence a tak mě nepřekvapila ani kukuřice.   Však již na samotném plakátu si utahují z Kinga a jeho Kukuřičných dětí. Tvůrci to chtěli pojmout jako hororovou komedii – parodii, ale vůbec se jim to nepovedlo. Je tu dokonce pár odkazů na legendární Čelisti namixované právě Kukuřičnými dětmi, ovšem zpracování bylo nejenom bídné, ale absolutně bez vtipu. No ti vidláci a vysloužilé štětky, co se tu producírovali před kamerou a hráli si na herce, se viditelně u natáčení bavili, ale diváci už moc ne a já vůbec. A to mám podobně ujeté filmy docela rád.   Gumoví žraloci, digitální ploutve, trocha umělé krve a magor s čelistí žraloka – tohle mělo být prosím co? Když k tomu přidám ještě ten tragický žraločí kult, co je slepý jak patrona, tajného agenta, gangstery a rádoby drsnou policistku, bylo vymalováno. Nulová atmosféra, žádné napětí, jen hromada nudných dialogů, nelogických nesmyslů, přehrávajících (ne)herců, já tady prostě nenašel jedinou věc, kterou bych mohl pochválit. Vždyť i ty herečky byly hnusné jak sviňa.ODPAD ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku aspoň žralok pláva pekne tak, ako každý slušný žralok- aby mu bola v kukurici vidieť chrbtová plutva. Neskôr už tvorcovia na to kašlali a žraloci si plávajú hala bala. Je to škoda, pretože týmto úplne potopili túto generačnú výpoveď súčasných amerických filmárov. Tým pádom tento atmosférický horor vyznieva trochu ako zmäteno-toporná paródia tohto žánru. O tom, že sa film nie celkom vydaril, svedčí aj hodnotenie spočiatku nadšených divákov. Dejová línia sa hneď zo začiatku rozpletie na niekoľko vlákien, ktoré sa režisérovi, aj napriek zjavnej snahe, nepodarí celkom spliesť dohromady. Divák tak dostáva na tanieri zmes trpkosladkastej kaše, ktorá je skôr ako na tanier vhodná do miešačky. Napriek tomu si myslím, že táto sonda do života priemerného američana má svoje miesto vo videotéke každého milovníka spotených štátov amerických, ktoré sú bez pochyby absolútnym vzorom dnešnej kultúry. ()

Reklama

Reklama