Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bez konkurenčně jeden ze slabších dílů této série a dovolil bych si tvrdit, že asi nejslabší.. Maska Freddyho je taková nemastná, neslaná a nepůsobí na mě dobrým dojmem.. Atmosféra už je také horší a přišlo mi to spíše jak komedie než horor, ale i tak se na to dívat dalo a na první shlédnutí to stačí.. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla kdysi dávno a nepamatovala jsem si z něj skoro nic, ale v hlavě mi dodnes uvízly dvě scény: první když jsem Englunda poprvé viděla nenalíčeného, stojí na zahradě a domlouvá tam svojí dcerušce, že nesmí nikomu prásknout, že zabil maminku. A druhá, když Freddy lítá na koštěti, s pláštěm a čarodějnickym kloboukem:-D ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím konstatovat, že bych tento díl zařadil hnedle za ten první. Freddy si tentokrát se svými obětmi více pohrával. Ať už se jedná o tu fraždu s naslouchátkem či o videohru. Ty scény byly dotaženy až k dokonalosti. Už úvodní velmi vtipný citát Freddyho Krugera ze začátku filmu naznačuje, kudy že se bude tento díl ubírat. Postavy docela slušné, vyjímku tvoří snad jen ta Rambo girl. Trošku to kazila ta hudba vytažená snad z nějakého pornofilmu. Hororový nádech ztratila celá série už po prvním dílu, nicméně šest dílů jsme museli čekat na ten komediální. Brát však tohle jako zakončení série nemohu, takhle blbě chcípnout si za skvělou práci Freddy nezasloužil. Přesto se nebojím dát * * *. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžkopádné pětce série potřebovala svěží vítr do plachet a změnu konceptu, a tak tvůrci přišli s ultimátním zakončením, které už je prakticky bláznivou komedií. Hororové scény balancují na hraně grotesky (možná jí dokonce už jsou) a mně to upřímně vůbec nevadilo. Freddyho smrt nalila do franšízy velkou dávku humoru a neměl bych s tím vůbec problém. Má to ale jedno velké ALE. Tvůrci si v celkovém tónu snímku neudělali úplně jasno, a tak je z toho ve finále dost roztříštěná podívaná, která jde z jednoho extrému (slapstick komedie) do druhého extrému (vážně míněné flashbacky). Přidejte k tomu nejhorší herecké výkony z celé série, šílené cameo role (Tom Arnold a Roseanne Barr, WTF), ne úplně uspokojivě strukturovaný příběh a velmi zastaralé scény přizpůsobené 3D formátu a máte z toho velmi rozporuplný film, který je sice svým způsobem velmi zábavný, ale není moc hoden postu zakončení legendární hororové ságy. Naštěstí o pár let později přišel Wes Craven se svou Novou noční můrou, která ten post zabrala s mnohem větší důstojností. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama