Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herlihyovi jsou rodina z pracující třídy, která žije v Chicagu. Jejich všechny tři děti mají naprosto rozdílné životní cesty. Brian (Jerry O'Connell) se hned po vysoké přidá k mariňákům a odjede do Vietnamu, Michael (Josh Hamilton) se angažuje za občanská práva a pracuje na kampani Bobbyho Kennedyho a Eugena McCarthyho, kteří dělají v radikální politice, třetí dítě Katie (Julia Stiles) otěhotní a odjíždí do San Francisca, kde se přidává do komunity hippies. Mezitím na hlubokém jihu žije afro-americká rodina Taylorů. Poté, co Willieho Taylora - ministra a bojovníka za občanská práva - zastřelí, se jeho syn Emmet (Leonard Roberts) přestěhuje a přidá k Černým panterům a tam se stane bodyguardem Fredyho Hamptona. (Michelle8)

(více)

Recenze (10)

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak tento film za niečo stojí, je to, že je poučný o tom, ako možno skresliť históriu, aby vyhovovala konkrétnemu druhu politickej a kultúrnej agendy. Tým, ktorí tieto filmy skutočne robia, vyhovuje, aby sa pokúsili ospravedlniť veci, ktoré z veľkej časti robili v minulosti. Hrdinovia filmu sa nakoniec stanú darebákmi a tí, ktorí vyrástli v luxuse a odmietli zodpovednosť či rešpekt, skončia aplauzom. Je to úplne mystifikujúce. 6/10 ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, prostřihy z dobových dokumentů a fantastická hudba pozvedají tohle dílko televizní zábavy až na 4 hvězdy. Příběh sám o sobě je nic moc, jen mapuje příběh jedné "typické" americké rodiny (klasika matka v domácnosti, otec bývalý voják, jeden syn sportovec druhej intelektuál, dcera zbouchlá hippies), ale vše kolem prostě funguje a když už neví kam dál, je tu prostřich famoźní hudba a vy jste přikovanej dál v sedačce a dáváte si další lekci z americký historie, závěr si raději nechte ujít, je celkem políčkem do tváře slušného filmu. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděný modelový příběh z počátku vzorné bílé šťastné rodinky, se kterou zamávají šedesátá léta. V kontrastu příběh syna černého kazatele rovněž zmítaného dějinami. Jelikož je vpodstatě limonádový příběh prostříhán dokumentárními záběry a koukatelnosti pomáhají dobové písničky, mohl by film sloužit jako stravitelná úvodní lekce o části dějin USA. ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

60. léta pro idioty. Sterilní, politicky korektní pohled na jednu z nejzajímavějších a nejrevolučnějších dekád novodobých dějin. Degradace vzrušující historie na úroveň barvotiskové příručky. Filtrované 60's pro podprůměrné fejsbukáře. Zkratkovitá šaškárna. Film z 60. let, ve kterém se raději nekouří. (A když už si tam nakonec jeden chlápek přece jen zapálí, pro jistotu o vteřinu později zemře.) Prostě trapas až na půdu. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Šedesátá léta na pozadí osudů členů jedné americké rodiny - jaký lahůdkový film by se dal z tohoto tématu vytěžit. Bohužel se to nestalo a tam, kde Forest Gump nabídl dobře čitelný přehled amerických i světových událostí, vyvážené city, vkus, vtip a dobré herectví, tento film přináší spíše nudu a rozčarování. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama