Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotograf Shawn Burnett (Andrew Bowen) a jeho manželka Helen (Maxine Bahns) se po smrti svého dítěte stěhují do nového domu. Dům, který si koupili, patřil již dávno mrtvému kouzelníkovi. Manželé se ale domnívají, že v domě je jeho duch. (darek kartac)

Recenze (14)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrtí svého - ještě nenarozeného dítěte - se Shaun (Andrew Bowen) a Helena (Maxine Bahns) rozhodnou, zapomenout na všechno zlé a začít nový život. Ideálním místem se zdá být farma daleko od civilizace. Na pozemku ale kromě domu stojí stará chata, o níž místní říkají, že v ní žila stará čarodějnice - než byla ona a její dítě brutálně zavražděna. Od té doby se prý mstí všem obyvatelům. Shaun se ale rozhodne svoji rodinu ochránit... Čekal jsem film, jehož kvalita se bude limitně blížit k odpadu, ale musím říct, že jsem byl docela mile překvapen (taky strategie, od každého filmu čekat pořádnou sra*ku, a pak se může jen stát, že budete potěšeni). Zaklínač sice není kdovíjaký odvaz, ale já se docela bavil, a musím uznat, že to ono závěrečné překvapení jsem fakt nečekal. Ani po herecké stránce nic extra, ale to se od takovýchto filmů asi ani nečeká. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již po předčtení hrubého obsahu na internetu, jsem měl obavy, zda nepůjde o další tuctovou duchařinu a ty se brzy ukázaly jako oprávněné. Bylo mi jasné, že se tady asi nebude prohánět Geralt z Rivii na své Klepně, ale po první půlhodině jsem nabyl dojmu, že jsem se prostě musel splést a sleduji nějaký romantický film. Rádoby dramatický potrat a následné stěhování na venkov se totiž neskutečně vleklo a kromě nadržené Helen se nebylo na co dívat. Tajemná atmosféra se objevila až po první půlhodině a to jen budeme mluvit o náznacích. Na hororový film to totiž bylo dost jalové a to téměř po celou dobu. Vezmeme-li v úvahu, že si musíme vystačit s několika rádoby lekacími scénami, o hororovou atmosféru jsem tu nezavadil snad téměř po celou dobu. Jakoby ani sám režisér nevěděl, co chce vlastně točit. Teprve ke konci filmu se lehce přitvrdilo a to zachránilo už tak dost pošramocený dojem alespoň částečně. Čarodějnice Hattie zde však až na závěr byla trestuhodně nevyužitá a to mi nikdo nevymluví. Navíc jsme se mohli dozvědět o dost více informací o její minulosti kupříkladu za pomoci vzpomínkových scén – ovšem to by se někomu muselo chtít. Na to že film trval docela dlouho, narazil jsem tu na spoustu hluchých míst. 30% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Freemind v podstatě úplně přesně vystihl i moje pocity z tohodle dílka. Jenom mě mrzí, že když už jsou tvůrci schopni zamaskovat mrzké náklady takovým způsobem, že z výsledku neni amatérismus cítit na kilometry daleko, tak si k tomu nemůžou vybrat nějaký lepší námět, než "ducha v chýši" (na Jacoba z Lostu si nelze v jednom momentě nevzpomenout). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento hororový thriller se mezi ostatními v lecčems vymyká. Nezabíjí se tu, ani tu nestříká krev proudem. Zde jde zcela o něco jiného. Vybudovat děsuplnou atmosféru není nic lehkého a tady se o to tvůrci pokusili. Výsledek je velmi zajímavý. Mnohé detaily leccos naznačují, ale ani divák neví co. Záhada se stává děsuplnější, čím je záhadnější. Snad by se to tvůrcům i povedlo v celku dobře, jen kdyby nebyli některé dialogy tak bravurně nedotažené. Faktem je, že konec byl pro mě překvapením. A tak se tento snímek stává jen takovým lehkým osvěžením od horůrků plné brutality a krve. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Na IMDb má tenhle film 48%, tady o 20% míň. Možná je to tím, že místní hodnotitelé požadují od hororu z nějakého důvodu záplavu krve a násilí, což tenhle film nenabídne. Tohle je totiž ten druh filmu, který postupně buduje atmosféru různými strašidelnými scénami (a ta s promítačkou je vynikající), takže tušíte, že se něco děje, ale nejste schopní přesně říct, k čemu to směřuje, což je pro mě plus. Navíc konec je docela originální, takže celkově bych tomu filmu dal 3,5*, kdyby to šlo. Na 4* to asi není, ale 27% si to rozhodně nezaslouží. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama