Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V první půli 70. let vznikaly i filmy nejen stěží uvěřitelné, ale navíc také toporné - tento s vážnou tváří tvrdí, že zapřísáhlý komunista nezmění své smýšlení ani ve vězení. Tam se ocitl vlastní vinou, když podnapilý usedl za volant a zavinil těžké zranění. Celou svou bytostí se pak upne k odčinění svého selhání, uvědoměle přijme trest vězení a srdnatě snáší i šikanu ze strany spoluvězňů, kteří zesměšňují jeho ideové jistoty... Režisér Zbyněk Brynych natočil krajně trapnou a nevěrohodnou výpověď dunící prázdnými frázemi a neživotnými zápletkami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% — Na filmu mě zaujalo především to, že hlavní hrdina porazil člověka a asi za 14 dnů byl soud a hned šel sedět. Ne jako dneska až třeba po roce nebo ještě delším čase. Jinak ta linka s tím, jak zůstal uvědomělým komunistou i v kriminále a po vyloučení ze strany a jak si dokázal naklonit i některé spoluvězně, byla dost umělá. A závěr byl už úplně z říše sci-fi. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

po 40 letech zajímavý příběh komouše samozřejmě ho vyloučili ze strany to dělají partaje do dnes, po bumerangu a zdivočelé zemi, nebo Jen o rodinných věcech je tento film zajímavý už tím , pohled komunistického scénáristy Gariše na chod v lágru , dal jsem 3 přihazuji 4 za výkony všech herců, hrál tam i ten vrah malých dětí nevím jak se jmenuje Luděk Nešleha není to film špatný jak píšete, ale spíš k zamyšlení kam nás ti komouši chtěli dostat. Matyáš to zvládl a Zbyněk Brynych taky a mě to spíš dojalo deda :-)Lábus za tu roli blbce bud pochválit nebo nakopat prdel Garišovi to byl estébák:-)28.12.2019 ale komouš to byl kovanej :-)14.5.2o2o ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Film mě příliš neoslnil a některé scény a dialogy mi přišly vyloženě směšné (ačkoliv chápu poplatnost době), ale herecké výkony pana Kryzánka, Lábuse i Matyáše na mě působily sympaticky. Konec filmu je vyloženě hloupý a trapný a působící dojmem, že režisér Brynych poslední natáčecí den vynechal prášky. ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak úspěšný a spokojený komunista přijímá svou vinu na dopravní nehodě, nastupuje do vězení a tam neztrácí ideály o socialistickém světě, a to ani potom, co ho strana za spáchaný čin vyloučí ze svých řad. Napravená ovečka Lábus působí hodně trapně a závěr je opravdu jen poslední hřebíček... ()

waits 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka , ve které uvědomělý komunista ve vězení, ze kterého vychází se stí a silnější než dřív se bohužel při vší své slabosti (absolutně nevěrohodné vězenské obsazení Zounarem a spol) ukáže být ještě tou lepší půlkou. Závěr s veselým Lábusem, hodným kulhajícím odborářem a setkáním v dlouhé chodbě je totální průser. Pro ujeté zájemce o popdprůměrné normalizační slátaniny vhodné na jedno podívání. ()

Zajímavosti (5)

  • Fotbalový stadion, jenž se objeví ve filmu, je stadion FK Viktoria Žižkov. (Lajty)
  • Filmovanie prebiehalo v nápravnom zariadení Bělušice pri Moste. (dyfur)
  • Natáčelo se v bývalé panelárně v Mostě, kde skutečně pracovali i vězni z Bělušické věznice. Dnes na jejím místě stojí obchodní dům Tesco. (Lajty)

Reklama

Reklama