Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ocitáme se uprostřed americké občanské války. Vojáci Konfederace během unionistické blokády ztroskotali a nyní se musí spolehnout na jedinou věc, supertajnou zbraň - první ponorku - nazvanou podle svého vynálezce Hunley. Na žádné velké experimentování není čas, velení se musí ujmout mladý a statečný nadporučík, který zavelí přímo k útoku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

lukano 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný televizní film, který má hlavu i patu. Je zajímavé, že se o této ponorce se mnoho nevědělo až do její nalezení v sedmdesátých létech. Vyzvednuta však byla až v roce 2001 i se svojí mrtvou posádkou. Další zajímavou věcí je, že se posádka zřejmě měla možnost zachránit, jenže ten okamžik, kdy to bylo možné propásli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Raději bych se nechal zavřít do výběhu měsíc hladovějícího tygra, začal se před ním cpát nedosmaženými karbanátky a házel po něm hrsti štěrku, než abych vlezl do takové klaustrofobické rakve, jakou jsem viděl tady. Film se mi nicméně líbil, je to vyvážená směsice patriotismu a odstrašující podívané, postavy jsou dobře zahrané, triky (na poměry televizního filmu) na úrovni a moc se mi líbila hudba Randyho Edelmana. Snesl bych přinejmenším o půlhodinu delší stopáž, protože takhle mi závěr připadal příliš uspěchaný (a přitom mohl být tak silný jako ten v Petersenově Ponorce). Tři a půl. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o použití ponorky ve válce Severu proti jihu. Plavidlo na ruční pohon plný odvážných mužů. Válečný snímek sleduje osudy těchto vojáků. Dramatizace by vcelku ušla, jen mi vadí ty neustálé vzpomínkové flashbacky kapitána ponorky. Je to dosti rušivé a zbytečně zpřetrhává tempo dějství. Atmosféra je ale vskutku temná a výprava honosná. Možná by to mohlo být i krapet dramatičtější a napínavější, ale jelikož se jedná o skutečné události, těžko říci, jestli by to bylo ještě historicky věrné. A tak vznikl průměrný film, který něco přiblíží, ale asi zaujme málo diváků. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Něco tak fantastického, jako se stát průkopníkem vědy a techniky a přitom tak hrozného, v čem spočívá nedílná součást experimentu v podobě prvého využití primitivní ponorky pro vojenský účel, být ani nemůže. Mladí vojáci, uprostřed neosvětlené, nepohodlné ponorky, která je krom bomby nesoucí v útrobách neozbrojena s rostoucí hloubkou odhaluje svojí zranitelnost. Jejich cíl je jasný, zneškodnit loď Unie. 94 minut je na válečný film přece jen málo, některé křečovité pasáže a špatná kamera jasně dokazovaly, že jde o low budget film. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Príbeh, odohrávajúci sa počas občianskej vojny v Amerike pri meste Charleston. Toto mesto je v ťažkom obkľúčení vojsk Federácie. Bezvýchodiskovú situáciu sa snažia vyriešiť stavbou ponorného člnu - predchodcu ponorky. Ak chcete vidieť ponorku maličkú ako hrášok, na ručný pohon, kde sa čurá do kotlíka a čas sa meria horením sviečky - toto je film pre vás. Hereckými výkonmi tu určite D.Sutherland nevyniká a A.Assante aspoň vystupuje zo svojho priemeru. Miestami patetické, miestami naivné, ale pozerateľné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Skutečná ponorka Hunley po své misi na dlouhých 131 let zmizela ze světa. Byla nalezena až v roce 1995, pár metrů pod hladinou u břehů Jižní Karolíny. V roce 2000 byl vrak vyzdvižen včetně mrtvých členů posádky. Posádka byla pohřbena, ponorka je zakonzervovaná ve speciálně k tomu postavené vodní nádrži v Charlestonu, kde si ji mohou prohlédnout návštěvníci. (Stejšn)

Reklama

Reklama