Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Caesar a Nestor Castiliové se stali králi mamba, když tato vzrušující hudba ovládla v padesátých letech New York a oba bratry fascinovala natolik, že kvůli ní žili dvojím životem. Ve dne je čekala těžká fyzická práce, ale noc je proměnila virtuózní hudebníky. Každý z bratrů měl však natolik rozdílnou povahu, že se museli dostat do konfliktu. Caesar i Nestor se totiž museli jednoho dne rozhodnout mezi životem, který žili ve skutečnosti a žitotem, po kterém toužili. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak žádné veledílo, ani žádný propadák - prostě film o dvou kubánských muzikantech, kteří zkoušejí se svou muzikou v Americe štěstí (i najít lásku), začínají od píky, vlastně řeznického nože, až se přece jenom zadaří. Sice mám rád oba hlavní herce (Assante a Banderas), ale tady mi pohromadě nějak neseděli a to bráchovství jsem jim moc nevěřil. A kupodivu, ač mám tuhle hudbu docela rád, mne tady mambo a bolera moc neoslovily. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/kralove-mamba.html Armand Assante a Antonio Banderas jakožto dva bratři, kteří se roku 1952 rozhodnou opustit kubánskou Havanu a prchnout před policií, ale i za lepším výdělkem do New Yorku. Začínají v řeznictví, ale postupně vybudují svůj hudební klub a proslaví se. Snímek je z roku 1992 a poněkud se vleče, ani těch pár rytmů nijak nestrhne. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

50. Zlatý Glóbus za rok 1992 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Beautiful Maria Of My Soul" - Hudba Robert Kraft, text Arne Glimcher ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Antonio Banderas (Nestor Castillo) musel mít překladatele, protože v době, kdy se snímek natáčel, neuměl anglicky. (BOSSTFK)
  • Jedná se o první aglicky mluvený snímek Antonia Banderase. (Terva)

Reklama

Reklama