Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vjačeslav Tichonov prožívá jako partyzánský velitel úspěchy i porážky v osobním i partyzánském životě. Realisticky natočený film, který si opravdu na moc nehraje a kulky rozsévají smrt na obou stranách. (karadzicz)

Recenze (8)

lamps 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná sovětská agitka, která má velký problém se srozumitelným vedením pozornosti napříč tolika liniemi a postavami - dlouho jsem měl velký guláš v tom, kdo je kdo. Střih je občas více než úsměvný a samozřejmě nemá cenu podotýkat, že stopáž směřující ke třem hodinám je pro diváka dýkou do zad, ale v druhé polovině se dění přece nahustí a osud velitele Mlynského a jeho mužů vám nakonec lhostejný nebude. Moc fajn je hlavně finální přestřelka ve srubu a veskrze schopní herci. 60% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....klasický sovietsky film rokov 7O-tych.....tj  dobrý vojnový film.....kto má záujem o vojenské filmy z 2.svetovej vojny - toto je to pravé.....po roku 1990 sa už nič moc  dobré nenatočilo ...... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Výpravné, velkolepé, primitivní, natočené podle známé šablony zlí, hloupí a zbabělí němci proti hodným, chytrým a statečným rusákům. Partyzánky se v lese v pohodě vdají, otěhotní a bojují až do 6. měsíce těhotenství, pak je letadlo transportuje za frontu na mateřskou dovolenou. A další dobové hovadiny v tomto velkofilmu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Výpravný, tříhodinový film, který u nás vyšel na dvou DVD, vcelku věrohodně popisuje to, co se dělo na Němci obsazených územích. Obsazená území byla tak rozlehlá, že Němci po celou válku v podstatě něměli šanci tato území efektivně kontrolovat a byli zataženi do permanentní partyzánské války, kterou neměli šanci vyhrát. Nepomohla ani taktika spálené země a bezuzdný teror. Neměli totiž ani potuchy, proti komu stojí. Nevěděli, že Stalina obrovské oběti ruských lidí vůbec nedojmou. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Jde o prostřední díl trilogie s majorem Mlynským (?) - první se jmenoval "My se vrátíme" a poslední "V týlu nepřítele", který byl točený v čs.koprodukci. Viděno až s cca 40letým odstupem, zato ze 70mm kopie díky uvedení na krnovské přehlídce. Solidní ruský válečný film, tentokrát bez adorování komunistů, zato překvapivě s prvky špionážního thrilleru a téměř westernu. Silné 3 hvězdy. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle filmy. Jsou bezduché a primitivní, stejně jako válka, kterou popisují. Dvě hvězdy pouze jako úcta k utrpení těch, o kterých to bylo. ()

Reklama

Reklama