Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let před slavným dvoudílným filmem Boj po vítězství natočil režisér Villen Azarov neméně úspěšné špionážní drama o sovětském rozvědčíkovi Krylovovi. Zatímco Boj po vítězství byl situován do poválečných let, Cesta do „Saturnu“ se soustředí na rafinované boje špionů přímo v době 2. světové války. Agent Sergej Krylov je pod krycím jménem kapitán Kramer nasazen do německého abwehru. Má proniknout do samotného středu německé špionážní organizace „Saturn“ a podávat tam odtud životně důležité zprávy moskevské centrále. Předtím si ale ještě musí získat naprostou důvěru Hitlerových spolupracovníků a naoko se stát doslova jedním z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je takových filmů, které jsou v područí sovětské ruky, které jsou špionážní a které jsou natolik průměrné jako je právě tato Cesta do „Saturnu“. Možná jsem od toho čekal něco naprosto jiného, ale to se nakonec nepotvrdilo. Špionážní film je hlavně o kecání, o kecání, o kecání. Příliš důležitých fragmentů se na obrazovce neděje, spíše se v klidu všecko nějak vyřeší, protože kdyby to v klidu nebylo, tak by to špion odsral, přičemž bych rozhodně nebyl proti, alespoň by se v příběhu něco dělo, ale na druhou stranu to má zase osobní poetiku, která se nemůže jen tak vymazat. Znova se na to ale určitě nepodívám. Atmosféru války to možná má, ale jestli mají filmy o špionech vypadat takhle, tak si radši pustim Cestu kolem světa za 80 dní a na tu dobu se půjdu zahrabat někam pod zem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pracovníci státní bezpečnosti pronikli do Německé rozvědky a Uder comanda 103 " Saturnu ", která prováděla diversní činnost v Moskevském sněmu....Dějiny velké vlastenecké války Sovětského svazu. Scénář k filmu dělal V. Ardamatskilj. Z režií už mám tak trochu problém. Ve filmu se píše, že režii dělá Villena Azarova, což zní žensky, ale všude se píše Villen Azarov...to je spiknutí. Ruská, černobílá špionážní cesta agenta Krylova, zničit fašistickou špionážní skupinu Saturn. Kdo holduje těmto snímkům, bude určitě nadšený, já však to dokoukal jen ze zvědavosti. Oni totiž už v té době Rusáci dokázali natočit docela slušný válečný snímek. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je autorovou fikciou aj keď je postavený na historickom základe krachu nemeckej špionážnej služby na východnom fronte, ale ešte viac oslavnou epopejou hrdinskej činnosti sovietskych špiónov. Canaris vytvoril v okupovanom Bielorusku fašistickú spravodajskú agentúru Saturn, ktorá verbovala a vysielala do zázemia sovietskej armády špiónov a diverzantov. Do Saturna a gestapa však prenikli odvážni príslušníci sovietskej proti špionážnej služby, a tak sa začala veľká bitka. Sovietska proti špionážna služba nielenže marila Canarisove plány a akcie, ale tiež majstrovsky klamala a zavádzala Canarisa, hlavný štáb fašistickej armády i samého Hitlera. Canaris bol Hitlerovým obľúbencom a už v roku 1935 ho vymenoval za šéfa Abwehru (nemecká vojenská rozviedka). Tu mal prístup k najväčším tajomstvám Tretej ríše, sám zhromažďoval informácie o pohlavároch nacistického Nemecka a hlavne o svojich protivníkoch (Martin Borman, Reinhard Heydrich). Ďalšími lepšími filmami boli Koniec Saturnu (1967) ale aj Canarisova krvavá hviezda, 1966.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Normální špionážní film, který se snažil mnoho odkoukat a okopírovat z "Kapitána Klosse". Otázkou zůstává, zda se to zdařlo. P.S. Právě jsem byla kolegou "Ej Hlemýžděm" upozorněna, že " Saturn " byl nafilmován dříve o rok než "Kapitán Kloss". Mea culpa, toho jsem si nevšimla. Dobře, takže je to možná velká náhoda, že některé myšlenky jsou si tak podobné. Ono ve špionážní válce se asi mnohé věci opakují a tak to svádí k doměnce, že scénaristé od sebe trošičku opisují. Doufám, že jsem touto glosou chybu napravila. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni dil mi prijde v mnoha smerech strasne naivni a dost uspechany. Uz jen prebehnuti na nemeckou stranu, cesta do Moskvy ci priznani se na pokoji, ze jsou oba spioni z tohoto filmu dela jen podprumerne dilo. Jedine co na me jakztakz zapusobilo bylo jmenovani lidi odjizdejicich do ruskych mest, aby je Krylov nezapomnel a spekulovani, jak jmena posle dal... Podivam se jeste na druhy dil, nic moc si vsak od nej neslibuji. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Německá armáda útočí na Sovětský svaz, kde už operují němečtí agenti. Boj špiónů nabírá na obrátkách. Inscenační zpracování nenabízí napínavou či akční podívanou. Vše se táhne na dialozích, které by byli použitelné i na divadelních prknech. Znamená to tedy, že takovéto zpracování může vynikat velice nudně. Při pozorném vnímání děje však uchvátí sice průměrný, ale vcelku zajímavý příběh. A tak tedy máme možnost zhlédnout cestu sovětské špióna do středu německé špionážní organizace 'Saturn', což není zrovna nic jednoduchého. ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Chabý a nudný film. Špionážní drama, které jasnou a přímou cestou bez jediné odbočky a větší záhady spěje ke svému rozuzlení ?! Bez jediné dramatické a napínavé scény..... ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Zůstaneme u šedého průměru. Jednak myslím, že jsem od Rusáků už viděl z tohohle období a válečně-špionážního ranku lepší kousky, jednak první díl ze dvou prakticky nic neřeší. Všechno tady běhá až podezřele hladce, asi byl tehdy drahý filmový materiál. Počkám si tedy, zda nebude nějaký geniální závěr a tohle ať za mě zatím posoudí dějiny... ()

Reklama

Reklama