Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor Rob Vern (Robert Foxworth) vypracovává pro papírenskou továrnu dobrozdání ohledně vlivu na životní prostředí. Přitom dochází ke strašlivému zjištění: splašková voda z továrny způsobila nenadálé mutace mezi místním zvířectvem. Netrvá to dlouho a jedna z bestií zaútočí... Krvavý horor s ekologickým podtextem. (Pohrobek)

Recenze (46)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to film o konflikte Indiánov s drevárskou spoločnosťou, čo mňa veľmi nebaví, ale našťastie neskôr sa to prenesie do kvalitného hororu, takže ten čas sa oplatí vydržať. Monštrá a efekty celkovo sú na vysokej úrovni, škoda len, že niektoré idú mimo kameru. Aj útok mývala je veľmi dobre spravený, čo sa bez digitálnych efektov fakt ťažko robilo. Ale okrem gore a monštier má film aj svoju ekologickú myšlienku, čo ej veľkým plusom... 80%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Proroctví vyniká jako horor zejména díky vcelku dobře udělaným monstrům, když se vezme v potaz rok výroby filmu, a vedle toho odkazuje na ožehavou problematiku ekologie v podobě vlivu znečištěných vod na životní prostředí. Film nepostrádá napětí v děsivých scénách, nicméně na druhou stranu tam těchto sekvencí nebylo zrovna nejvíce, což je u hororu škoda. Zkrátka průměrně natočený snímek, který dokáže i v době počítačových efektů oslovit díky zobrazovanému tématu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neznám moc hororů, které by se mohly pyšnit dostatkem krvavých scén, hutnou atmosférou a především nepostrádaly nějaký racionální základ. Prophecy jak však jedním z nich. Ekologický podtext zde skutečně funguje a film má díky tomu mnohem širší rozměr. Zápletka je tedy ucházející a herecké osazenstvo též. První minuty působí sice dosti rozvekle, ovšem malou kompenzaci lze nalézt v hřejivých záběrech na tamní přírodu. Za rovněž zajímavý jev pokládám to, že tyto místy poetické záběry jsou rázem vystřídány těmi, ze kterých jde mráz po zádech, neboť v této fázi již divák ví, jak se původně neškodná zvěř změnila k nepoznání. Kev Peter Hall působil sice v obleku Predátora o něco děsivěji, ale i v medvědím ústrojí odvedl dobrou práci. Kontrole se bohužel vymkla scéna, kdy po úderu medvědím pařátem odletí táborník ve spacáku asi stokilometrovou rychlostí. Ovšem i tak má Prophecy něco do sebe a z hlediska výpovědní hodnoty stále funguje i přesto, že zub času má už něco nahlodáno. 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Výborný a, nejen dle zdejšího poměrně nízkého počtu hodnocení, nedoceněný eko-horror, na kterém si nejvíce cením parádní práce maskérů... Obrovský zmutovaný medvěd trhá na kusy vše, co mu přijde pod ruku (tlapu), nedělaje rozdíly mezi dřevorubci, indiány nebo dokonce i mládeží ve spacáku... K tomu agresivní mýval a jiná zmutovaná havěť, skvělá, napínavá atmosféra... Jsem teď sám na sebe nasraný, že jsem tenhle kus tak dlouho odkládal... Časem si určitě dám další projekci... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní ekologický horor ze staré školy, v němž vraždí asi pětimetrový zmutovaný medvěd v podání Kevina P. Halla. Veškeré efekty jsou tedy dílem ručiček šikovných maskérů, jejichž práce sice lehce zestárla, ale k atmosféře filmu se zkrátka hodí. Není nouze o napětí, lekačky i agresivní mývaly, k tomu nápadité mordy (spacák vede!) a režisérův šikovně skrytý nadhled, který dá o sobě vědět až v závěrečné scéně. Jinak snímek se natáčel v lesích Britské Kolumbie v Kanadě a znamenal předzvěst tzv. "Severského Hollywoodu," kdy spousta americké produkce se natáčela v Kanadské provincii. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu zmutovaného medvěda ztvárnil v některých scénách debutující Kevin Peter Hall, v jiných byla pužita maketa. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama