Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historické drama o mladém muži a jeho spolubojovnících. Musí zničit šest děl dříve, než padnou do nesprávných rukou. V tomto westernovém dramatu, odehrávajícím se v roce 1912, zaútočí mexický rebel Hector Cordoba (Raf Vallone) na pevnost americké armády vzdálenou jen několik mil od mexické hranice a ukradne šest děl. Generál John Pershing (John Russell), jehož úkolem je zajistit na texasko-mexické hranici pořádek, nařídí kapitánu Rodu Douglasovi (George Peppard), aby s oddílem vojáků překročil hranici, Cordobu chytil a přivedl jej zpět do USA k soudu. Pokud možno by také měli přivézt nebo alespoň zničit ukradená děla. Když se Douglas dostane do Mexika, potkává zde krásnou Mexičanku Leonoru (Giovanna Ralli), kterou Cordoba znásilnil a která Američanům slibuje, že je dovede do Cordobovy horské pevnosti. Leonoře se však nedá ve všem věřit, a když Američané konečně hledaného zločince naleznou, dostávají se do jeho zajetí. Nyní je jejich hlavním úkolem uniknout z Cordobových spárů a dostat se zpět na americkou stranu hranice. O výbuchy, přestřelky a souboje nebude nouze... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

RHK 

všechny recenze uživatele

Děla pro Cordobu nejsou na vlastně WESTERN, ale historický válečný film z mexicko-americké hranice 1912. Ani nejde o to zničit děla DŘÍVE, než padnou do nesprávných rukou, ani tam neútočí mexický rebel na PEVNOST americké armády. O děla okradený a ponížený americký generál Pershing nachystal pro hrstku svých mužů vedených kapitánem (George Peppard) nebezpečnou akci - přepadení horské pevnosti jeho nepřítele generála Cordoby a zničení ukradených děl. Vlivem roztříštěného scénáře jde o podprůměrný, rutinní, ale dobře sledovatelný snímek s množstvím střelby a akcí. Když ale připočteme popletený oficální text distributora filmu a záhadné převlékání krásné hrdinky během bojové akce do různých šatů, dostaneme se tak maximálně na jednu *. Trailer: nenalezen. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

No a co by to bylo jiného, než slušně zvládnutý western. Sice málo známí herci, nicméně dobré po všech stránkách, přestřelky v opuštěném chrámu, ve městě, v ničené pevnosti chamtivého býv.generála a jeho bandy. Jen hrstka odvážných to vše absolvuje a jen někteří přežijí.. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ja osobne snímky situované do obdobia po roku 1890 ako westerny nedefinujem a podobne je to aj s týmto filmom, ktorého dej sa odohráva v roku 1912, teda v čase dávno po skončení slávnej éry divokého západu. Delá pre Cordobu však kupodivu predsa len majú isté westernové kontúry a to najmä vďaka ústredným postavám - štvorici armádnych agentov, ktorých možno pokojne označiť za pištoľníkov a vďaka ktorým má príbeh aké-také grády. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny film, kde zase George Peppard /Race for the Yankee Zephyr, Groundstar Conspiracy/ ma za ulohu ponicit protivnikove zbrane. Wendkos ako reziser mi nic nehovori, rezsiersky je to slabe, tempo priserne, dialogy o nicom. Fakt ako, je tu kopa filmov, ktore casom brutalne zostarli, dnes su uz nepatricne a citit u nich zatuchlinu. A este je tu aj kopa filmov, ktore ani nestoja za opakovane sledovanie. Toto je jeden z nich, k Peppardovi mam dost problematicky vztah, nikdy nebol moj oblubenec : 25 % ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Hodně dětská záležitost , která není ani westernem ani válečným filmem. Ať v tom či tom, hrdina jdoucí na pravděpodobnou smrt má motivaci. Prachy , pomstu, nebo ženskou. Tady to byli vojáci USA army. Velmi nepravděpodobné, že by se tak snažili. Okrajové scény typu "vyberu si čas" jsou ještě víc pitomé a je jich tam mnoho. Na r. 1970 ostuda. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Western vynikající hlavně precizním zpracováním (díky kameramanovi si ode mě film vysloužil o jednu * navíc) výbornými přestřelkami a Georgem Peppardem (už tady si navlékal černé rukavice jako později v A-Teamu :D), k tomu okořeněný rozporem mezi hlavními postavami (který být víc dotažen mohl přinést snímku další rozměr) 70 % ()

Reklama

Reklama